McPherson ze zwrotnicą - uszkodzony kielich przedniego amortyzatora

27 Lip 2018, 17:19

Witam
Mam problem, a niestety nie mam czasu szukać na forum - wyszukiwarka nic nie pokazała...... mianowicie jest uszkodzony kielich podtrzymujący sprężynę przedniego amortyzatora oraz pęknięta sprężyna.... niby nie problem kupić nowe ale... cóż ograniczenia finansowe :( :( :(
W związku z tym chciałbym, wymienić całą kolumnę Mcpersona (znalazłem używki na allegro ) i pytanie czy wszystkie Mcpersony podejdą (np.od innych modeli lanosów)?
Mój lanosik to rocznik 1988 1.5 v8 koła 13"
Byłbym niezmiernie wdzięczny za szybką odpowiedź ..... kończy się przegląd
Serdecznie pozdrawiam
marvvid
Obserwowany

29 Lip 2018, 18:05

marvvid napisał(a):chciałbym, wymienić całą kolumnę Mcpersona (znalazłem używki na allegro ) i pytanie czy wszystkie Mcpersony podejdą (np.od innych modeli lanosów)?
Powinny pasować bo tam w zawieszeniu chyba nic się nie zmieniało przez cały okres jego produkcji. Chyba Espero też miało takie same McPhersony. Możesz jeszcze sprawdzić ale jak kupisz do Lanosa to nie powinno być problemu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Ekologiczny wyścig Economy Run - Fabia wynik 2,6 l/100 km
    SKODA Fabia, kierowana przez Marka Tribulę oraz Martina Kedleca, spaliła średnio 2,6 l/100 km (emisja CO2 - 60,58 g/km) i dzięki temu wjechała na pierwsze miejsce podium w ekologicznym wyścigu Economy Run. Godne uwagi jest ...