Mechanik samochodowy/diagnosta

24 Lip 2008, 14:37

Potrzebuje pomocy :) Pracuje w firmie zajmującej się rekrutacja między innymi mechaników i nie mam zielonego pojęcia jak dojśc do takich osób. moze ma ktos jakies pomysły sugestie chętnie posłucham:)
kaika85
Nowicjusz

24 Lip 2008, 21:08

Może w szkołąch o profilu samochodowym?Wiele młodzieży kończy szkoły i szuka pracy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Lip 2008, 22:43

Na necie poszukaj google.pl lub umieść ogłoszenie na jakiejś stronce ;]
nejmu
Nowicjusz

Miejscowość: Toporzycho ;]

25 Lip 2008, 07:15

Myśle, że zapotrzebowanie na mechaników jest tak duże, że każdy dobry i szanujący się mechan nie skorzysta z czegos w stylu agencja pracy by znaleść sobie zatrudnienie.
worldwar
Początkujący

Miejscowość: Leszno/Wro

25 Lip 2008, 09:00

no wlasnie o to chodzi ze jak ktos pracuje w serwisie autoryzowanym to calkiem niezle zarabia wiec nie sadze ze chce wyjechac....a ja potrzebuje ich na gwałt!!!!:)
kaika85
Nowicjusz

25 Lip 2008, 09:18

"Na gwałt"? :) No wiesz? :) Jak im to powiesz,to wszyscy będą chętni... :)
Sorki,oczywiście żartuję :) .Ale właśnie dlatego,poleciłem ci szkoły.Tyle tylko,że teraz są wakacje,ale z pewnością jest wielu uczniów,którzy skończyli w czerwcu szkołę i z pewnością szukają jakiejś dobrze płatnej i ciekawej roboty.Wystarczy tylko w okolicach takich szkół,dać ogłoszenie o naborze do pracy.Jak ja szukałem pracownikó do warsztatu parę lat temu,to poprostu dałem ogłoszenie w szkole o profilu samochodowym i bez problemu znalazłem pracowników.A teraz mam nawet uczniów,bo szkoła podpisała ze mną kontrakt szkoleniowy.I dlatego myślę,że szkoła i okolice takich szkół,to najlepsze miejsce do rekrutacji.A młodzież po szkole,która jeszcze nie znalazła pracy,będzie chętna,bo wielu szuka pracy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekojzada zaczyna się, zanim wsiądziesz do samochodu
    Ekojazda to nowoczesny i oszczędny styl prowadzenia auta. Świadomy użytkownik samochodu mądrych wyborów dokonuje jeszcze przed ruszeniem z miejsca, m.in. poprzez dbałość o stan techniczny pojazdu. Warto być ekokierowcą, ...
    Lexus LFA - tytanowy wydech
    Supersamochód Lexusa to auto wyjątkowe w każdym calu. Wyjątkowe jest jego nadwozie z kompozytów zbrojonych włóknem węglowym. Wyjątkowy jest jego 560-konny silnik V10 o pojemności 4,8 l, który wkręca ...

25 Lip 2008, 10:10

maly problem jest taki musza miec 3 lata doswiadczenia z jakiegos warsztatu, ktory byl autoryzowany pod jakas konkretna marka...

O tyle mi trudsniej ze nie mam pojecia praktycznie o samochodach i warsztatach..dlatego szukam pomocy u Was:) juz probuje sie zalogowac na naszej lasie moze w ten sposob uda mi sie powysylac wiadomosci do absolwentow szkol mechanicznych:)
kaika85
Nowicjusz

25 Lip 2008, 11:45

Może być ciężko :/ takich mechaników jest mało, nawet w Polsce zarabiają duże pieniądze.
worldwar
Początkujący

25 Lip 2008, 12:50

dokładnie poszukaj po absolwentach wielu z nich to super mechanicy znający się także na nowych autach... 8)
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

25 Lip 2008, 12:57

dzieki za tak duze zainteresowanie:) mam nadzieje ze jak bede miala problem z pytaniami technicznymi to moge sie zglosic:) jesli macie moze takich znajomych to chetnie do nih zadzwonie lub sie skontaktuje:)
kaika85
Nowicjusz

25 Lip 2008, 13:45

Znajomych mamy. Ale jak Ci się nudzi to możesz i do mnie zadzwonić :D
worldwar
Początkujący

29 Lip 2008, 08:13

No i nie ma dalej mechaników, cos słabo mi pomagacie:)
kaika85
Nowicjusz

30 Lip 2008, 09:00

Może napisz chociaż gdzie ta praca miałaby być (geograficznie!), bo wiesz... nie każdy marzy o tym, żeby zostać poddanym Królowej Zjednoczonego Królestwa, albo - co gorsza - uczyć się duńskiego, norweskiego czy suomi...
Poza tym - dobry mechanik jest... bardzo drogim pracownikiem...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1990