Mega dylemat - jak kupić i...

21 Paź 2008, 18:36

Witam mam pewien dylemat mam 20 lat nie mogę wziąć nikogo na współwłaściciela,również nie bardzo mogę wykazać dochodu skąd mam pieniążki na auto (mam sklep i 2 stoiska na targu,skarbówki unikam jak ognia jak każdy handlujący) i tu pojawia się problem i pytanie jak najbardziej optymalnie go rozwiązać,za jakie auta się nie płaci podatku od wzbogacenia ? i które najlepiej najlepiej typować pod względem oc i opłat ?
Początkowo chciałem kupić forda mondeo mk3 ale chyba nie bardzo mogę ?
choke
Nowicjusz

21 Paź 2008, 18:39

od kazdego chyba zaplacisz tak samo

a jesli chodzi ci o 2% to jak kupujesz w komisie to sprzedajacy placi nie ty
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

21 Paź 2008, 18:45

czyli wtedy nie ja płace podatek od wzbogacenia ? a jak to wyglada z opłatami bo wiele osób radzi mi kupić na początek jakieś stare auto rocznikowo a ja wiem tyle o autach co nic
choke
Nowicjusz

21 Paź 2008, 18:48

Celuj tak abyś dostał fakture . Albo zakup na kredyt i go spłacaj , drożej wychodzi , ale raczej nikt się nie zapyta o to skąd masz kase .
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

21 Paź 2008, 18:52

a rodziny nie masz ???

od matki dostales tyle od ojca tyle i masz :lol: :lol:
Manfred
Aktywny

21 Paź 2008, 18:52

tylko dochód który mogę udokumętować to 500 zl emerytury mamy i 1100 zl renty po tacie tak wiec fajnie by było jeżeli by mi ktoś powiedział do ilu mogę kupić auto
choke
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen cross up!
    Volkswagen poszerza gamę modeli w wersji Cross: latem rodzinę tych lifestylowych aut wzbogaci cross up!, dołączając do obecnych już na rynku Cross Polo, Cross Golfa oraz Cross Tourana. Fanom Volkswagena Cross kojarzy się ...

21 Paź 2008, 18:53

ale kompletnie zysku nie wykazujesz ??? czy jeszcze straty 8)
Manfred
Aktywny

21 Paź 2008, 18:58

Zysk człowieku jaki zysk :) ledwie wiąże koniec z końcem, mama ma zdatność kredytową 7tys i tyle już na ciotke mam dostawcze auto więc raczej z rodziną już nie przejdzie
choke
Nowicjusz

21 Paź 2008, 19:05

polska :lol: :lol: :lol: :lol:

najlepiej wlasnie rodzine 8)

z reszta zawsze mozesz poprawic swoj stan finansowy na papierze ... ale to kosztuje ... w koncu by zysk trzeba wykazac

zostaje .... rodzina
Manfred
Aktywny

21 Paź 2008, 19:15

stary jak poprawie swoje zyski to się to będzie mijać z celem bo miesiecznie do zusu (czyt.złodziei) będę musiał odprowadzać 800 zl czyli z tego co widzie zostaje mi kupic auto do maks 10 k ?
choke
Nowicjusz

23 Paź 2008, 09:44

Manfred napisał(a):a rodziny nie masz ???

Niestety tak nie mozna sam miałem z tym problem w skarbówce, kazali mi jeszcze podatek od darowizny od mamy zaplacić. Bo ja jako student nie mam dochodów.
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

23 Paź 2008, 09:54

bo za duzo dostales :P

od roznych osob w domu iles tam bylo w zaleznosci od pokrewienstwa 8)

a nie mieli tego podatku zniesc ??
Manfred
Aktywny

23 Paź 2008, 10:36

zbychu57 napisał(a):
Manfred napisał(a):a rodziny nie masz ???

Niestety tak nie mozna sam miałem z tym problem w skarbówce, kazali mi jeszcze podatek od darowizny od mamy zaplacić. Bo ja jako student nie mam dochodów.

a ja dostalem od ojca w darowiznie vectre z 2000 roku i nie placilem ani grosza...
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław