Oby jeździł - do 5000 zł.

22 Paź 2008, 13:04

Witam

Zastanawiam sie nad kupnem samochodu. Kwota max 5000 już z opłatami.

Moje wymagania to:

- mało pali
- nie musi być diesel ale żeby mało palił
- może byc 3 drzwiowe
- bez mega osiągów bo sam boje sie szybko jeżdzić
- może byc diesel:)
- raczej mały... tak by za niego nie płcić za dużo
- zastanawiam sie czy lepiej inwestowac w niemce czy japońce
- bo nie ukrywam, że wolałbym aby był mało awaryjny

Co myslicie o tym?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
SkarpY
Nowicjusz

22 Paź 2008, 13:13

co kupisz to twoja sprawa ale fiat uno w tych pieniadzach to dobry wybor - masz szanse kupic auto w dobrym stanie mlode wygodne zadbane z malym przebiegiem od pierwszego wlasciciela i do tego ekonomiczne

ale jesli opierasz sie na stareotypach .. no coz twoj problem ... moze jakas stara toyota ?? mazda 323 ??

lub inne niemieckie czy japonskie antyki
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

22 Paź 2008, 13:18

No opieram sie na stereotypach bo zawsze uwazałem ze fiaty to słabo technicznie wykonane. Dlatego podałem link do mazdy bo wiem ze japonskie to mało zawodne.

Co myslisz o tej mazdzie?
SkarpY
Nowicjusz

22 Paź 2008, 13:22

o mazdzie 323 moge powiedziec tyle dobre trwale auto - tak samo jak fiat tyle ze do fiata tansze czesci 8)
Manfred
Aktywny

22 Paź 2008, 13:25

Nie bede ukrywał że stylistyka fiata uno do mnie nie przemawia. Ale w sumie nie na wygladzie mi zależy.

Wiem że mogę sobie sam ocenic auto ale w sprawach takch technicznych to nie znam sie najlepiej.

A co myslisz o tym?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Lepiej postawic na gaz? Czy diesla jednak?
Z tych wszystkich ten najbardziej mi sie podobał.
SkarpY
Nowicjusz

22 Paź 2008, 13:37

ostatnio z kumplem sie nabijalem z tych jego chromowanych listewek from allegro 8) uniak wyglada jakby plakal :lol:

diesla jest malo ale powiem ci ze dobrze jezdzi i co wazne jezdzi na wszystkim .. spokojnie pod biedronka zatankujesz

mialem okazje przejechac sie uno 1,7 diesel i moje odczucia sa pozytywne .. a jaki aromat za soba zostawia :lol:

ja bym bral benzyna lub benzyna gaz raczej wg konkretnego uznania

i konkretnego egzemplarza - idzie kupic z mniejszymi przebiegami

zawsze mozesz tez kupic z silnikiem 1,4 wtedy to jednak golfy 1,6 itp to muly sa przy nim :D

co do mazdy 323 to auto calkiem dobre ale wiek swoje robi drozsze czesci i jednak mniejsza popularnosc .. to zawsze komplikuje sprawe .. ciotka miala mazde 323
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największy na świecie salon Audi w Dubaju
    Nowy salon Audi doskonale wpisuje się w obraz Dubaju - miasta rekordów. Niedawno odbyło się tu uroczyste otwarcie największego na świecie showroomu marki z czterema ringami. Uroczystość uświetnił występ amerykańskiej ...

22 Paź 2008, 13:57

Tak jak mówiłem. Wygląd jest mało istotny. Ale jeszcze raz chciałem sie zapytac.

Jak z naprawami. Nie chce czesto do naprawy jezdxic nawet pomimo tego ze czesci sa tanie?
SkarpY
Nowicjusz

22 Paź 2008, 14:11

jak auto ktore kupisz nie bedzie wrakiem - czyli ze bedzie zadbane itd to problemow jakis bym nie przewidywal - tyle co materialy eksploatacyjne czyli to co w kazdym aucie

a jak masz troche checi i jakies zaplecze to przy uno spokojnie mozesz wszystko sam zrobic
Manfred
Aktywny

22 Paź 2008, 14:35

W tej cenie można znaleźć (jeśli chodzi o diesel) golfa II 1.6 - autko mało pali, a w dodatku części jest mnóstwo na rynku
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

23 Paź 2008, 09:07

No tak ja jednak chciałbym aby w tej cenie samochod był jak najnowszy. Dlatego za 5000 Uno to nieźle nawet wychodzi.
SkarpY
Nowicjusz