Megane cc vs Leon II

Co wybrac?

Megane CC
7
58%
Leon II
5
42%
Razem głosów : 12

16 Sty 2011, 22:40

Planuje zakup jednego z tych dwoch aut w dieslu!
Ktory model lepszy i z jakim silnikiem wybrac?
maniek_srem
maniek_srem
Nowicjusz

17 Sty 2011, 09:18

Jeśli możesz sobie pozwolic na kabriolet to ja bym był za kabrioletem, więc Meganka.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

19 Sty 2011, 23:59

co znaczy pozwolic sobie?
jako cc mozna nim jezdzic caly rok ma ekonomiczny silnik i ceny sa podobne wiec mysle ze moge sobie pozwolic?
maniek_srem
maniek_srem
Nowicjusz

20 Sty 2011, 00:12

Megane cc- słynna ze względu na brak sztywnosci, wiec wybór tego auta oznacza pójście na pewne kompromisy. Dla mnie auto dla nikogo i do niczego. Za duże dla kobiet, za mało efektowne dla fryzjera, przyjemność z jazdy? Tylko płynąca z wiatru we włosach :roll: ni pies(clk, e46 cabrio) ni wydra(mx-5)
Już lepiej tego leona(mam altee 2 tdi dsg jak masz jakieś pytania).
Daj jakieś wymagania może znajdzie się coś ciekawego. I budzet :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

20 Sty 2011, 09:35

co znaczy pozwolic sobie?
jako cc mozna nim jezdzic caly rok ma ekonomiczny silnik i ceny sa podobne wiec mysle ze moge sobie pozwolic?

Znaczy to że ja mając dzieciaki nie kupie sobie auta 3 drzwiowego bo dużo jeżdżąć wole sobie je wygodnie wsadzić do fotelika przez tylne drzwi. Potrzebuję dużego bagażnika itd.
Jeśli bym nie miał dzieciaków i nie potrzebował dużego bagażnika to by znaczyło że ze swojego punktu widzenia moge sobie pozwolić na taka Megankę.

Co do Seata to w tym tygodniu kolega był w serwisie Forda i miałem do niego sprawę więc też tam podjechałem. Obejrzeliśmy sobie Fordy i poszliśmy obok do salonu Seata. To co zobaczyliśmy w środku tych samochodów to DRAMAT. Obejrzeliśmy Leona, Altee XL i Ibizę. Kanciaste strasznie, ale to jeszcze nic. W tych autach co widzieliśmy wszystko jest strasznie plastikowe. Leon z zewnątrz mi sie podoba ale wśrodku jest straszny. Nawet nie ma co porównywać do Forda, szczególnie tych nowych np Grnd c-max. Dodam tyle że kolega uwielbia samochody koncernu VW ale Seat go przeraził plastikowym wnętrzem, a wydawało nam sie że to Focusy sa plastikowe.
fiko7
Stały forumowicz

20 Sty 2011, 18:56

Jezdze glownie sam wiec nie potrzebuje wielkiego samochodu ale mam 2m wzrostu wiec nie moge kupic tez malucha.
Robie 2tys miesiecznie wiec potrzebuje diesla bo nie mam milionow na benzyne!
Po samochod mam zamiar wyjechac do Niemiec i wydac na niego ok 26 ze wszystkim.
Jedna ze lubie od czasu wcisnac pedal prosilbym nie proponowac 70konnych bestii!
Ale jesli widzicie jakas alternatywe to prosze o podpowiedz...
maniek_srem
maniek_srem
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie wyjechać z zaspy śnieżnej?
    Padający śnieg w połączeniu z wiejącym wiatrem powoduje powstawanie zasp śnieżnych, głównie na poboczach dróg. Jazda przez zaspy wymaga wysokich umiejętności i odpowiednio przygotowanego samochodu. Pojawiające ...
    Opel Mokka SUV-a na miarę potrzeb europejskich kierowców
    Inżynierowie Opla zakończyli właśnie ostatni etap jazd testowych nowego modelu SUV-a Mokka. Testy przeprowadzono w Niemczech przed rozpoczęciem sprzedaży nowego modelu, która jest planowana na koniec tego roku. Podczas ...

20 Sty 2011, 19:54

Nie masz zamiaru wydawać milionów na benzynę, tylko pamietaj jakie moga byc koszty gdy cos Ci padnie w dieslu, a pada znacznie częściej niż w benzynie.
fiko7
Stały forumowicz

21 Sty 2011, 11:21

w tej chwili uzytkuje diesla i nie nazekam
maniek_srem
maniek_srem
Nowicjusz

21 Sty 2011, 11:24

Dlatego napisałem mogą być. Nie w każdym którego sie uzytkuje musi coś sie zepsuć ale znam wiele co sie zepsuło i wtedy bolalo w kieszeni.
fiko7
Stały forumowicz