Megane Coupe czy Mazda 323f ?

28 Lip 2009, 22:20

wiekszość aut w komisach jest bitych i takie wlasnie sa one sprzedawane.auta te są brane zwyczajnie ze szrotu i sprzedawane tutaj w polsce jako uszkodzone.jesli od handlarza to tylko znajomego.nie kupiłbym auta w zadnych komisie.a juz napewno nie w wielkopolsce xD
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

28 Lip 2009, 22:37

andrewb25 napisał(a):rzeczywistośc jest zupełnie inna, to już nie te czasy gdzie były same 126p i polonezy a ludzie kupiliby każde inne auto za każde pieniądze,

czasy się zmieniły masz racje bo teraz jeżdżą same golfy II i III ze szrotu
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

28 Lip 2009, 23:41

Tak czy inaczej szukających 14-letnich igieł sprowadzanych z zachodu po dziadku,lekarzu tudzież gospodyni życzę powodzenia ,dalej jestem za "Reno" ponieważ można trafić egzemplarze kupione w Polskim salonie .
Rafal30
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa/Kings Lynn

29 Lip 2009, 07:09

ponury_skurwiel napisał(a):jestem za "Reno" ponieważ można trafić egzemplarze kupione w Polskim salonie .

Teraz odkryłeś zaletę... Auto, które przez kilkanaście lat tłukło się po polskich dziurach i naprawiane było czym popadnie u Pana Heńka w stodole na pewno jest w rewelacyjnym stanie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

29 Lip 2009, 12:32

szybki200 napisał(a):
andrewb25 napisał(a):rzeczywistośc jest zupełnie inna, to już nie te czasy gdzie były same 126p i polonezy a ludzie kupiliby każde inne auto za każde pieniądze,

czasy się zmieniły masz racje bo teraz jeżdżą same golfy II i III ze szrotu

a co stopa życiowa ci się poprawiła i też takim jeździsz? to gratulacje
a tak na poważnie to najgorzej jak się z dziada, pan zrobi.
andrewb25

29 Lip 2009, 13:57

andrewb25 napisał(a):a co stopa życiowa ci się poprawiła i też takim jeździsz? to gratulacje

Jak byś zajrzał na mój profil to byś ie dowiedział że jeżdżę takimi samochodami;
1 Alfa Romeo 156 2.4 JTDm z 2005r. wartość rynkowa ok. 36 000 może więcej
2. Mercedes A140 1999r. wartość ok 14 000

W przeciwieństwie do ciebie ja nie jeżdżę szrotami z Niemiec
Ostatnio edytowany przez szybki200, 30 Lip 2009, 09:53, edytowano w sumie 1 raz
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Tonale - hybrid?
    Włoski producent przedstawił to auto na targach w 2019 roku i było ono nawet w Poznaniu na Motor Show. SUV ma bardzo ciekawy design i jak na razie jest to wersja koncepcyjna ale nie widać przeszkód żeby w niedalekiej ...

29 Lip 2009, 15:55

szybki200 napisał(a):
andrewb25 napisał(a):a co stopa życiowa ci się poprawiła i też takim jeździsz? to gratulacje

Jak byś zajrzał na mój profil to byś ie dowiedział że jeżdżę takimi samochodami;
1 Alfa Romeo 156 2.4 JTDm z 2005r. wartość rynkowa ok. 30 000
2. Mercedes A140 1999r. wartość ok 14 000

W przeciwieństwie do ciebie ja nie jeżdżę szrotami z Niemiec

człowieku co ty wylatujesz z jakimiś drobnymi

ja mam 1-roczną lagunę kombi z dieslem, kupiona za 75000 zł brutto w polskim salonie.
+ kilka aut kupione to co mi teraz na placu stoi (dużo lepsze fury niż ty masz m.in. z lepszych mazda 6 '06 2-letni Passat, i mam też najnowszego forda mondeo ,) na handel wszystko za gotówę, + kilka aut wartości ok. 10 000zł,
Za tydzień jadę po 2 hondy Accord pierwsza accord z 2001 roku (VI) i po najnowszą accord VII cen oczywiście nie podam

dodatkowo są jeszcze maszyny do wylewek betonowych które też przywożę nowe i używane , nowa to koszt 26 000 Euro netto, ale to już inna historia

zresztą biznesmeni o kasie nie gadają

a identyczną alfę z tym że rok młodszą kupowałem jakieś 2 miesiące temu za 5 tys. euro
czarna z bogatym wyposażeniem acha silnik był 1.9 diesel bo na 2.4 akcyza teraz wysoka
andrewb25

29 Lip 2009, 18:45

andrewb25 napisał(a):dodatkowo są jeszcze maszyny do wylewek betonowych które też przywożę nowe i używane , nowa to koszt 26 000 Euro netto, ale to już inna historia

Elos człowieku co ty z maszynami budowlanymi mi wyskakujesz
jak ty mi z maszynami to ja tobie też kurna;
2x Opel Vivaro 2003r na każdym sprzęt o wartości ponad 10 000
tylko że opelki to ja u siebie na podwórku widzę raz w tygodniu bo zjeżdżają do garażu w sobotę po południu a w poniedziałek rano wyjeżdżają

Nie mam zamiaru się tobie już dale przechwalać bo ty jesteś jak dziecko i myślisz że jesteś najbogatszy w kraju ale mnie to nic nie obchodzi bo dla mnie PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO gdyż dla mnie liczy się tylko moja przyszła żonka :)
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

29 Lip 2009, 19:31

super chlopaki ze macie takie fury ale wolalbym poczytac opini o Megance i 323f:) z góry dzieki
matsumoto
Nowicjusz

Miejscowość: mmz

29 Lip 2009, 19:34

szybki200 napisał(a):Nie mam zamiaru się tobie już dale przechwalać bo ty jesteś jak dziecko i myślisz że jesteś najbogatszy w kraju ale mnie to nic nie obchodzi bo dla mnie PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO gdyż dla mnie liczy się tylko moja przyszła żonka :)

najbogatszy nie jestem bo znam bogatszych
w sumie dla mnie nie liczą się pieniądze, raz są a raz ich nie ma, zasada jest też jedna pieniądz robi pieniądz.
a wiesz co dla mnie się liczy? tylko i wyłącznie zdrowie

a co do mazdy 323 F to jest to bardzo fajny wózek.
przeważnie dość dobrze wyposażony jak to w japońcach elektryka itp.
jest rozwiązaniami bardzo podobna do hondy civic,
z ciekawszych rozwiązań to np. podświetlenie stacyjki, podświetlenie zamków
z 3 drzwiowych są jeszcze wersje 323 P, 323C też fajne zależy co się komu podoba

jedyne zastrzeżenia i na co trzeba uważać to korozja szczególnie podwozie : tylna belka lubi rdzewieć, tylni stabilizator, nadkola tylne

silniki to minimum jest 1.5 16V 88KM dobre osiągi i małe spalanie
był też 1.8 115 KM bardzo dobre osiągi
oraz 2.0 V6 tu już bardzo mocny motor ale i spalanie większe
andrewb25

30 Lip 2009, 09:41

i o takie wypowiedzi mi chodzilo, dzieki :)
matsumoto
Nowicjusz

Miejscowość: mmz