Megane Coupe - zamek centralny padł!

29 Gru 2012, 19:20

Mam problem z centralnym zamkiem. Kiedy naciskam na pilot, zamyka sie bagażnik i strona pasażera. Od strony kierowcy nic się nie dzieje, przy próbach zamknięcia przez przekrecenie kluczyka również żadnych zmian(nie idzie przekręcić klucza). A od pasażera działa.
Ma ktoś jakąś koncepcje co robić? Niekoniecznie jadąc od razu na warsztat. :(
Funka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 2012
Auto: Renault Megane Coupe
Silnik: 1.9 DTI
Paliwo: Diesel
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

30 Gru 2012, 00:38

Mam to Autko kilka dni i to co wyczytałem w instrukcji to przy rozkodowaniu pilota trzeba przypisać od nowa i powinien działać:)
furtaq
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 11 2012
Auto: Nie mam

30 Gru 2012, 00:59

Jak nie można przekręcić kluczyka w zamku, to może być tak, że coś się w tym zamku w tych drzwiach zablokowało. Najlepiej to zdemontować tapicerkę i sprawdzić co jest nie tak.
Z kodowaniem pilota to chyba nie ma sensu, bo piszesz, że drugie drzwi i bagażnik się otwierają, więc pilot działa. Chyba, że masz rozdzielone w centralce tak, że np. jednym kliknięciem otwierasz drzwi kierowcy, a dwoma kliknięciami pozostałe drzwi.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Kia Ceed / Ceed SW
    Po prezentacji Hyudnaia i30 pojawił się bliźniak od Kii - Ceed. Największą zmianą według niektórych jest to, że w nazwie nie ma już apostrofa. Paleta silnikowa będzie najprawdopodobniej identyczna z i30 z 1,4T-GDi ...