Mercedes-Benz CLA 45 S - czy warto, co o nim powiecie?

10 Lut 2020, 14:37

Witam.Jestem przed zakupem auta , interesuje mnie bardzo Cla45s czy ktoś miał styczność z 45s ? Z tego co słyszałem to jest bardzo kiepski dźwięk wydechu.Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś kto miał styczność z nowym 45s ? :) Czy faktycznie jest tak źle jak o tym się mówi?
Pozdrawiam
Norbert99
Obserwowany

10 Lut 2020, 14:41

Serio ? Problemem jest dzwiek wydechu ?

Mogę się mylić ale najszybciej byłoby się umówić na jazdę próbną u dealera i samemu ocenić :)
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

10 Lut 2020, 14:52

W sumie nic dziwnego, w końcu to tylko nowoczesne r4 :ok:

Popieram pomysł sprawdzenia tego na własnej skórze.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

10 Lut 2020, 16:01

Norbert99 napisał(a):Z tego co słyszałem to jest bardzo kiepski dźwięk wydechu.Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś kto miał styczność z nowym 45s ?
Jednemu będzie pasował a drugiemu nie to pewnie kwestia gustu. Z racji coraz mniejszych pojemności układy wydechowe wspomagane są różnymi technikami do wydobycia odpowiedniego dźwięku z układu wydechowego. Często w takich przypadkach o dźwięku decyduje odpowiedni zestaw dźwiękowy audio przez który możemy wysterować sobie dźwięk w bardzo dużym zakresie.

Przejedź się tym samochodem i zapytaj z ciekawości dealera czy jest w stanie coś zrobić z dźwiękiem jak nie będzie ci on pasował po jeździe próbnej :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LM - czy to będzie flagowa limuzyna czy crossover?
    Lexus zarejestrował w amerykańskim urzędzie patentowym znaki towarowe LM 350 i LM 300h. Liczby w tych oznaczeniach pozwalają łatwo odgadnąć, że dotyczą one pojazdu w wersji z napędem konwencjonalnym i hybrydowym, natomiast ...