Mercedes C klasa 1,8 benzyna gaz kompresor, ubywa płyn chłodniczy

08 Maj 2023, 17:41

Proszę o radę, kupiliśmy samochód Mercedes C klasa 1,8 benzyna gaz compressor ,po drodze powrotnej okazało się że ubywa płyn chłodniczy i zapalił się komunikat chek engine, po dolaniu płynu pojechaliśmy dalej, w połowie drogi znowu okazało się że płynu nie ma.Przy dojechaniu do domu ,zatrzymałem się przed zamkniętym przejeździe kolejowym i temperatura silnika skoczyła 120 stopni. O wszystkim informowałem sprzedającego,on twierdzi że samochód był sprawny i nie wie co się dzieje. Pojechałem do mechanika, wstępnie stwierdził że to uszczelka pod głowicą i koszt naprawy będzie wynosić od 5 tyś złotych
Bedzio1982
Obserwowany

• 09 Maj 2023, 08:25

Troszkę to chaotycznie opisane...
    1. czy problem z ubytkami płynu zauważyliście w drodze powrotnej od sprzedającego?
    2. Po ilu kilometrach trzeba dolewać płynu?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      BMW Concept 4 Coupe: elegancja, dynamika i indywidualizm
      BMW Concept 4 Coupe, który będzie miał swoją światową premierę właśnie na salonie NAIAS 2013 w Detroit, pozwoli na wczesne spojrzenie w przyszłość średniej wielkości samochodu sportowego z nadwoziem coupe. Jego elegancja ...