Mercedes do 60000zł?

21 Lip 2017, 10:24

A ecoboost w Mondeo IV dobry pod log czy nie?
Igorr
Początkujący

Auto: Nie mam

21 Lip 2017, 10:47

Założysz, ale koszt będzie niewspółmiernie drogi. Albo "zwykła" instalacja za około 5-6k i dotrysk benzyny co jest totalnie bez sensu, albo wtrysk fazy ciekłej, który jest super bo wykorzystuje wtryskiwacze benzynowe, silnik odpala się od razu na LPG itp, no ale koszt to gdzieś 8k spokojnie.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

21 Lip 2017, 11:02

A Toyota Avensis roczniki 2009-2010 to już III generacja czy II bo w ogłoszeniu jest napisane że II?Co do Civica IX to do lpg on jest dobry czy nie ze względu na te luzy zaworowe?
Igorr
Początkujący

21 Lip 2017, 11:12

Igorr napisał(a):Co do Civica IX to do lpg on jest dobry czy nie ze względu na te luzy zaworowe?

Dobry, ale trzeba właśnie pamiętać o konieczności regulacji luzów zaworowych co 20 tys. km.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Auto: honda

21 Lip 2017, 13:33

Okej dzięki wszystkim.Jeszcze odnośnie tej Toyoty mógłby ktoś napisać odnośnie mojego poprzedniego posta?Dzisiaj wieczorem powrzucam ogłoszenia do oceny.
Igorr
Początkujący

21 Lip 2017, 22:47

Wrzucam auta do oceny.Skupiamy się tylko na 4 modelach aut:Hyundai ix35 2.0,Civic IX 1.8,Avensis III 1.8,Accord VIII 2.0.W takiej kolejności tacie podobają się auta.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -Udało mi się jeszcze dzisiaj zadzwonić do gościa.Auto po gradobiciu.Są papiery na naprawe i napisane jaka szkoda.Naprawiane było w ASO Hyundai'a na Woli.Nie dopytałem tylko jaka naprawa czy wymiana czy malowanie,ale elementy które uległy uszkodzeniu to dach i maska.Serwisowany również tam.Sprzedający mieszka obok Radomia więc trochę mnie to odstrasza,bo może ma znajomych w ASO i po prostu naprawili i teraz sprzedają.Nie jest on właścicielem auta.Mówił że prawnie właściciel jest jeden a on tak jakby auto dzierżawił,ale mówił że ciężko to wytłumaczyć.Pytałem czy jest dealerem.Odpowiedział że to za dużo powiedziane i prowadzi mały komis.Dało mi to do myślenia.Tacie bardzo spodobał się ten samochód.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -Również Radom.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -Z Avensisów tylko ten się tacie spodobał,bo pełna elektryka szyb reszta tylko na przód była więc odpada.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -Radom

Województwa do jakich jesteśmy w stanie pojechać po auto:Mazowieckie,Lubelskie,Warmińsko-Mazurskie.Jesteśmy z Podlaskiego,ale tutaj nic nie ma ciekawego.Dziękuję i pozdrawiam.
Igorr
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Kawa w samochodzie - pić czy nie?
    Wielu kierowców stosuje kawę jako środek przeciwdziałający uczuciu zmęczenia wielogodzinną podróżą. Mimo to spożywanie jej w czasie jazdy stanowi potencjalne zagrożenie, ponieważ gorący napój może spowodować ...

23 Lip 2017, 08:44

Jak po gradobiciu ten ix35 to koniecznie miernik lakieru - naprawa powinna polegać na wyciągnięciu wgnieceń, a nie szpachlowaniu - inaczej będzie pękać szczególnie przy czarnym lakierze przez który blacha mocniej pracuje.
Silnik 2,0 bardzo dobry :ok:

Pierwszy Civic i Avensis do sprawdzenia.

Accordy:
1. wygląda ok
2. uczciwie opisane wymienione elementy to na plus
3. też ok
4. ten sam co 2.
5. brak informacji o bezwypadkowości - pytanie co na to się składa
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

23 Lip 2017, 09:49

Igorr napisał(a):Kwestia lpg jest już rozwiązana i musi być,bo tato rocznie będzie pokonywał koło 30000-40000km rocznie.

Na takie przebiegi( jeśli ma być gaz), to najlepiej zainwestować w wolnossącą benzynę dużej pojemności i na wielopunktowym wtrysku.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

23 Lip 2017, 11:09

Maska całą wymieniana.Jezeli chodzi o dach to było powyżej 160 mikronów w niektórych miejscach,zastrzegł że nie mierzył co 5cm.To chyba lepiej odpuscic?Po Civica na 14 tato umówiony jutro.
Igorr
Początkujący

23 Lip 2017, 11:31

Jeżeli jutro kupi tego czarnego Civica z Olsztyna to postaram się wrzucić zdjęcia.Dzieki za pomoc.
Niedługo będzie potrzebna jeszcze raz pomoc bo sprzedałem Peugeota 206 którego kupiłem z Wasza pomoca.Zastrzeżenia Mike'a co do 206 s16 w tak niskiej kwocie okazały się trafne.Włożyłem w niego mechanicznie około 3000zł i jeszcze mu było mało bo zaczęła padać elektronika i elektryka.Więc już szkoda mi było kasy i sprzedałem za cenę którą kupiłem czyli 5000zł.Teraz budżet będzie większy bo 13000zł więc może uda się coś kupić.
Igorr
Początkujący

23 Lip 2017, 20:02

Igorr napisał(a):Niedługo będzie potrzebna jeszcze raz pomoc bo sprzedałem Peugeota 206 którego kupiłem z Wasza pomoca.Zastrzeżenia Mike'a co do 206 s16 w tak niskiej kwocie okazały się trafne
co wygrałem? :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

24 Lip 2017, 15:59

Witam.Dziekuje za pomoc.Tato kupił czarnego Civica.Utargował 2 tysiące od ceny bo zarysowane drzwi na dole do blachy i fotel kierowcy dosyć zużyty i kierownica.Właściciel salonu jest z okolicy miasta w którym mieszkamy więc fajnie podszedł do sprawy i dorzucił nowe amortyzatory na tył i dywaniki.Dzieki i pozdrawiam.
Igorr
Początkujący