Mercedes r klasa nie działa nawiew

12 Sty 2020, 23:58

Nie działa mi nawiew jakieś pomysły ?
Natasza87
Nowicjusz

13 Sty 2020, 00:11

Nie działa bo klimatronik nie da się wysterować czy po prostu na klimatroniku ustawiasz zadaną temperaturę i siłę nawiewu a silnik wentylatora dmuchawy nie działa?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

13 Sty 2020, 00:13

Wogle nie dmucha. Odpaliłem samochód pochodziło 3 minuty i od tego momentu nic nie dmucha obojętnie co bym ustawiła nie dmucha
Natasza87
Nowicjusz

16 Sty 2020, 15:26

Wygląda to na winę samego silnika dmuchawy skoro nic nie dmucha to może być zablokowany, może być też problem ze szczotkami w silniku dmuchawy.
Trzeba by było się do niego dostać i sprawdzić jak się kręci wentylator i ewentualnie czy napięcie do niego dochodzi.

Sprawdź jeszcze czy jak ustawisz maksymalną siłę nadmuchu to czy też nie będzie chodził.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Sty 2020, 12:53

Właśnie nie chodzi zaczyna trochę dmuchać jak silnik się rozgrzeje, ale to idzie od silnika ciepło, szyba się nie rozmrozi
Natasza87
Nowicjusz

19 Sty 2020, 13:40

Sprawdź więc bezpiecznik od dmuchawy. Który to jest nie wiem niestety, ale wygląda na to, jakby silnik dmuchawy nie miał zasilania.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie wykonać manewr wyprzedzania?
    Wyprzedzanie to niebezpieczny manewr, który polega na przejeżdżaniu obok pojazdu lub innego uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku. W Polsce związane jest to najczęściej z chwilową zmianą pasa ruchu ...