REKLAMA
Witam.
Pytałem już niejednego mechanika w mojej miejscowości, ale żaden docelowo nie zajmuje się naprawą wałów napędowych.
Mercedes ten dzięki mnie wziął udział w małym zdarzeniu niecały rok temu w wyniku którego uszkodzeniu uległ wał napędowy. Pojechał kurierem do "regeneracji" i po powrocie tu na miejscu został złożony przez mechaników aut ciężarowych. Samochód jest służbowy i był baaardzo potrzebny na już (normalne nie ) i nikt już nie miał czasu się na nim skupić dalej, a ja podczas jazdy odczuwałem drobne drgania. Na dzień dzisiejszy auto popada w wibracje (nietylko kierownica) przy prędkości 40-50km/h. Ja, ponieważ jak wspominałem od początku po naprawie drgał, kojarze temat nadal z tym napędem.
Powiem tak. Temat kół i wyważania już odpada bo jest ok. Od samego początku przed zdarzeniem a po zakupie tego auta przez firmę, dość "lata" drążek skrzyni biegów, co ponoć jest uznawane za normalke w tych autach, ale co nie powodowało wcześniej tych wibracji wcale. Podaję to jednak by utrzymać jakieś tezy. Firma od regeneracji wałów oddalona o 150km (dlatego ona już odpada z gry) brała cały komplet czyli obie części wału i twierdzili telefonicznie, że wyważony jest na 100% i zwalali co najwyżej na mechaników, że mogli zrobić jakieś przesunięcie na zębie czy cuś. Co myślicie. U mnie w okolicy nie mogę znaleźć nikogo od wałów w takich autach, a do tego odpada, bym ja za swoje czy firma za swoje jeździł po kilku mechaników, gdzie każdy coś skubnie, a dalej to nic nie da i jeszcze pójdę bez wypłaty. Pozdrawiam.