Mercedes w210 2.2 1996r Kierownica

03 Wrz 2019, 10:39

Wczoraj po wymianie manetki kierunkowskazów i złożeniu do kupy kierownicy przy skręcaniu jest dziwny dzwięk szurania.
Czy może być że taśma airbag ma coś z tym wspólnego i się przekręciła bądź zepsuła w jaki kolwiek sposób?. Czy tą taśme się jakoś ustawia?
Patryk321
Nowicjusz

• 03 Wrz 2019, 10:57

Zawsze jak robisz takie zabiegi to warto sobie robić zdjęcia żebyś przy składaniu mógł sobie podejrzeć jak to było. Coś musiałeś źle złożyć i pewnie będziesz musiał zdjąć kierownicę jeszcze raz.

Najczęściej to oczywiście szura taśma ale mogą być też inne przyczyny. Zajrzyj najpierw do niej jak wygląda i czy się nie uszkodziła bo może ten błąd poduszki to nie od drzwi które zmieniałeś tu mercedes-w210-2-2-1996r-poduszka-bezpieczenstwa-vt117193.htm tylko od uszkodzonej tej taśmy?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

03 Wrz 2019, 11:01

Błąd świeci wtedy po wymianie drzwi z poduszką z polifta. A ta taśma zaglądałam do niej przed chwilą i ona po rozkręceniu jakby składa się z 2 części ta 2 część się kreci bodajże na tym jest taśma. I nie wiem czy to nie tego wina . Jak skręce to na tych 2 śrubach to lekko się rusza w lewo i prawo. Idze rozpoznać czy taśma się zerwała.
    Patryk321
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Stelvio - SUV-em klasy premium
      Pierwszy SUV w przeszło 100-letniej historii włoskiej marki. W Stelvio przestronność i wymiary samochodu sportowo-użytkowego idealnie harmonizują z cechami charakterystycznymi dla marki. Linia nadwozia odzwierciedla bezkompromisowe ...