Mercedesa s500 - instalacja gazowa

19 Sie 2009, 22:50

na szczęście wózki już mi nie są potrzebne a zbiornik do koła ma mała pojemność chyba gdzieś ok 30l przy spalaniu liczę ok 20l LPG nie jest to za wiele, dlatego myślałem o walcowym ok 80l bo jedynie tylko potrzebuję miejsce na bagaże i skrzynie Magnata, wydaje mi się że nawet jakbym miał walcowy to bez problemu skrzynia tam powinna wejść?? oraz gril, brykiet, koc, reczniki, kosz z jedzeniem i skrzynka piwa no chyba że bagażnik nie jest aż tak duży??
Podałby mi ktoś może informację na temat wielkości bagażnika bo nigdzie nie mogę znaleźć?? a chciałbym mieś rozeznanie czy te rzeczy by tam weszły??

Prosiłbym jeszcze o podanie spalania LPG, wiem że w V generacji może mniej palić niż w pozostałych ale chciałbym ogólnie wiedzieć.
Kingsais
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

20 Sie 2009, 21:30

30 L ???????? O ile pamietam zbiornik do wnęki koła zapasowego chodzi tam 650/300 82L :lol: Proponuję to przemierzyć. Niektóre dane mówią, że 680/300 94L. Cyba było by fajnie...
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

20 Sie 2009, 22:18

dalton napisał(a):Moj mondek pali ok11 gazu benzyny podobno 9 .ale kolegi ojciec zalozyl instalke do audi s8 bodajrze3,7 260 KM i twierdz ze gazu pali mu 14l a benzyny 16l rok jezdzil na benzynie to napewno ma sprawdzone na gazie poltora miesiaca.tak tylko chcialem wtracic:)

Typowa Polska... 14 gazu 16 benzyny... A moje 20VT pali 5,5/ 100KM
Takie rzeczy tylko w Erze kolego :roll:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

22 Sie 2009, 17:51

Gdyby do koła zapasowego wchodził zbiornik 80L lub więcej to byłoby rewelacyjnie bo zakładam że będzie palił ok 20L LPG/miasto to by wyszło że przejechałbym ok 400km a to chyba dobry wynik??

Fiat na ogół dużo pali.
Kingsais
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

22 Sie 2009, 21:31

Daro20VT napisał(a):
dalton napisał(a):Moj mondek pali ok11 gazu benzyny podobno 9 .ale kolegi ojciec zalozyl instalke do audi s8 bodajrze3,7 260 KM i twierdz ze gazu pali mu 14l a benzyny 16l rok jezdzil na benzynie to napewno ma sprawdzone na gazie poltora miesiaca.tak tylko chcialem wtracic:)

Byc moze ale to jest zbyt powazny czlek zeby robic sobie jaja z tak powaznych spraw .Milosnik aut , i niema powodu zeby lac wode. :cool:
dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
dalton
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
Auto: Audi a4
Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

23 Sie 2009, 16:41

Pamietaj, że do zbiornika można zatankować tylko 80 % jego pojemności. Do zbiornika 80L tankuje się 64L. Reszta to tak zwana poduszka powietrzna potrzebna do ewentualnego rozprężania gazu.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Samochody Lexusa – dzieła mistrzów
    Samochody z wyczynowej linii F Lexusa odznaczają się nie tylko wysokimi osiągami i bardzo dobrymi własnościami jezdnymi – podobnie jak wszystkie modele japońskiej marki premium słyną z niezawodności i doskonałej jakości ...

11 Wrz 2009, 22:17

dalton napisał(a):
Daro20VT napisał(a):

Byc moze ale to jest zbyt powazny czlek zeby robic sobie jaja z tak powaznych spraw .Milosnik aut , i niema powodu zeby lac wode. :cool:

jest to jak najbardziej możliwa sytuacja
po prostu ma źle wyregulowany gaz, instalacja daje mniej gazu, mieszanka zbyt uboga, pali mniej, jedzie słabiej i problemy z silnikiem niedługo ma pewne
Jacek25KRK
Nowicjusz

Miejscowość: KRK