Opel Vectra, czuć zapach gazu w zbiorniku

01 Cze 2008, 19:55

Nie wiem czy tak może być ale w mojej butli jak odkręce tą tarczę żeby sprawdzić ile gazu zostało, to czuję zapach gazu. Czy tak może być, czy po prostu mam nieszczelną instalację gazową? No i dużo pali gazu, ok. 13 litrów gazu w silniku 1.6, to nie jest normalne. Co z tym zrobić?
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

02 Cze 2008, 13:40

Skoro czuć zapach gazu,to proponuję pojechać do gazownika,żeby sprawdził szczelność instalacji.Może być nieszczelność na wielozaworze lub nieszczelna może być butla.To może tez być spowodowane większą ilością zużywania się LPG podczas jazdy - poprostu gaz ucieka.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Cze 2008, 18:18

Dzięki, tak właśnie zrobie, tylko ciekawe ile taka wizyta u gazownika kosztuje?
Smakoszek
Aktywny

09 Cze 2008, 05:22

nieszczelność można wykryć samemu, wystarczy pędzelek i trochę mydlin
74
Początkujący

09 Cze 2008, 20:35

No i już wykryta nieszczelność butli, jutro gazownik i naprawa (ok. 20zł)
Smakoszek
Aktywny

12 Wrz 2009, 12:27

witam posiadam opla vectre B 1.6 16v z 99r miesiąc temu założyłem instalacje gazowa stag300 reszta tomasseto i mam z nia delikatny problem przy depnięciu na trzecim biegu i późniejszym wyrzuceniu na luz samochód gaśnie co może być przyczyna jeżeli by ktoś wiedział to proszę pisać pozdrawiam Rafał
rafalk
rafalsan
Nowicjusz

Miejscowość: sandomierz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

12 Wrz 2009, 23:21

Do rafalsan.Silniki w Oplach bardzo dobrze tolerują gaz,warunek że instalacja gazowa została prawidłowo zainstalowana i prawidłowo skalibrowana oraz zostały zrobione mapy na trasie.Jeżeli chcesz aby ci pomóc musisz napisać trochę więcej o tej instalacji gazowej tzn. jaka listwa wtryskowa jakie ustawione ciśnienie na reduktorze.Najlepiej jakbyś wrzucił fotki tej instalacji ewentualnie screany z ustawień w programie pozdrawiam Jerzy.
teges
Nowicjusz

Miejscowość: Miasto