Micra k12 zatrzaśnięty kluczyk

25 Sty 2019, 09:28

Hej czy może mi ktoś pomóc? Wyszedłem z domu otworzyłem kluczykiem auto, wrzuciłem tam saszetkę wziąłem miotłę do odśnieżania, zamknąłem drzwi i zacząłem odśnieżać. Chwilę później chciałem zapalić auto żeby się grzało i nie wiem jak ale się nie da otworzyć :D po prostu tak jakby drzwi się zamknęły.
Kompletnie nie wiem kiedy to się stało i jak.. Mam tylko 1 komplet kluczyków jest to kluczyk elektroniczny bo innego nie mam i nie wiem co teraz zrobić bo dokumenty razem z kluczykiem mam w środku. Mam przycisk z tyłu na bagażniku do otwierania ale on nie reaguje bo może kluczyk jest za daleko? Chociaż w aucie to nie tak daleko.. :) chyba pozostaje mi tylko rozbicie szyby bo co innego mogę zrobić?
dikeyy
Obserwowany

25 Sty 2019, 13:10

A kluczyk leży w zasięgu aby go słapać np drutem? Do takiego awaryjnego otwierania można się posłużyć taką poduszką https://allegro.pl/poduszka-powietrzna- ... 60837.html bardzo często zdarza nam się jechać do klienta otwierać drzwi i właśnie takich poduszek uzywamy. Napewno lepszy sposób niż wybijanie szyby. Drutem możesz złapać kluczyk lub pociągnąć na klamkę. Drut można zastosować z siatki ogrodzeniowej w platikowym oplocie co może uchronić przed uszkodzeniem lakieru
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Pajero Sport i Mitsubishi L200 Expedition Camper
    W najbliższy weekend, 17 i 18 listopada podczas wystawy 4x4 Offroad Show Poland, polski oddział Mitsubishi Motors zaprezentuje klientom model Mitsubishi Pajero Sport. To jedyny egzemplarz tego modelu w Polsce a celem prezentacji ...
    Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...