Micra k12 zatrzaśnięty kluczyk

25 Sty 2019, 09:28

Hej czy może mi ktoś pomóc? Wyszedłem z domu otworzyłem kluczykiem auto, wrzuciłem tam saszetkę wziąłem miotłę do odśnieżania, zamknąłem drzwi i zacząłem odśnieżać. Chwilę później chciałem zapalić auto żeby się grzało i nie wiem jak ale się nie da otworzyć :D po prostu tak jakby drzwi się zamknęły.
Kompletnie nie wiem kiedy to się stało i jak.. Mam tylko 1 komplet kluczyków jest to kluczyk elektroniczny bo innego nie mam i nie wiem co teraz zrobić bo dokumenty razem z kluczykiem mam w środku. Mam przycisk z tyłu na bagażniku do otwierania ale on nie reaguje bo może kluczyk jest za daleko? Chociaż w aucie to nie tak daleko.. :) chyba pozostaje mi tylko rozbicie szyby bo co innego mogę zrobić?
dikeyy
Obserwowany

25 Sty 2019, 13:10

A kluczyk leży w zasięgu aby go słapać np drutem? Do takiego awaryjnego otwierania można się posłużyć taką poduszką https://allegro.pl/poduszka-powietrzna- ... 60837.html bardzo często zdarza nam się jechać do klienta otwierać drzwi i właśnie takich poduszek uzywamy. Napewno lepszy sposób niż wybijanie szyby. Drutem możesz złapać kluczyk lub pociągnąć na klamkę. Drut można zastosować z siatki ogrodzeniowej w platikowym oplocie co może uchronić przed uszkodzeniem lakieru
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Folia do oklejania samochodu. Czy naprawdę jest skuteczna?
    Każdy właściciel samochodu chcę przedłużyć okres cieszenia się nowym i pięknym autem tak długo, jak to możliwe, dlatego stara się chronić go przed uszkodzeniami. W tym celu robi przeglądy techniczne, stosuje drogie oleje ...