Witam,
Aktualnie wraz z matka zaczynamy brac sie za poszukiwania nowych samochodow. Po kolei:
- Przez ostatnie 9 lat uzytkowala Citroena C2(60KM) glownie do pracy(25km dziennie) przez ten okres. Teraz czas na cos nowszego, wiec poszukuje cos malego, miejskiego, obowiazkowo benzyne. Budżet to max 25tys, rocznik 2012+. Jedynym z pomyslow jest Citroen DS3 z 1.6 benzyna(bez turbiny), nastepnie Corsa D polift z jakas benzyna(1.2?), Hyundai ix20 (tu nie wiem nic o silnikach) czy Dacia Sandero Stepway. Z tego co wiem zalezy Jej na delikatnie podwyzszonym fotelu(w c2 siedzi sie o dziwo dosc wysoko), stosunkowo malej awaryjnosci(w C2 jedyna czescia ktora sie zepsula byl alternator- przez 9 lat!), klimatyzacji i świeżym wygladzie. Czy ktos ogarniajacy temat moglby sie odniesc na temat tych samochodow, badz podac jakies ciekawe propozycje?
Drugi samochod jakiego szukamy jest samochod dla mnie. Rocznik 2005+ chociaz im mlodszy bedzie tym lepiej
![Wink ;)]()
Rowniez nie szukam raczej duzego samochodu(cos segmentu focusa max vectry), obowiazkowo z benzynowym silnikiem. Zalezy mi na stosunkowo żwawym silniku, srednimi cenami napraw/czesci(Mam swiadomosc ze cos i tak sie bedzie psuc). Ekonomia paliwowa nie gra az tak duzej roli.
Zaciekawilo mnie np. BMW 1 143km ale nie wiem za duzo o silnikach BMW. Nie wiem rowniez jak silniki benz w Focusie, a 2.5 ST niestety ceny od 25tys wzwyz raczej
![Razz :P]()
Nie jestem stary, nie chce dziadkowozu, ale tez nie chce byc jak pierwszy lepszy seba w a3 w dieslu. Czy ktos moze mi podac jakies propozycje lub opinie na ten temat?
![OK :ok:]()