Miękki dowód rejestracyjny a koniec przeglądu

26 Lip 2015, 14:32

Witam . Mam do was pytanie , otóż 2 dni temu kupiłem samochód i jego przegląd rejestracyjny jest ważny do 15.08.2015. Zarejestrować na siebie auto idę dopiero w tym tygodniu .Słyszałem , że na tzw. "twardy" dowód czeka się miesiąc, a na ten czas otrzymuje się "miękki" dowód rejestracyjny. Czy mając tymczasowy dowód rejestracyjny można zrobić przegląd techniczny ?? Gdzie wbijają wtedy pieczątkę ?? Pytam bo jest to mój pierwszy samochód i jeszcze nie wiem wielu rzeczy .
Pozdrawiam :D
krzychubr
Obserwowany

Auto: Opel vectra b
Silnik: 2.0 dti 101KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback

26 Lip 2015, 15:05

Z miękkim dowodem normalnie robisz przegląd, a po otrzymaniu "twardego" urzędnik w WK przebija pieczątkę z adnotacją, że jest ważny przegląd i kiedy wypada termin kolejnego :)

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

26 Lip 2015, 15:09

Nic nie stoi na przeszkodzie abys wykonał OBT pojazdu na tzw."miękkim DR"czyli PC.Dostajesz wtedy zaświadczenie a termin nastmepnego badania tech.zostanie wpisany w DR ktory dostaniesz w WK.
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

26 Lip 2015, 15:12

ok już wszystko rozumiem :D Dzięki wielkie za odpowiedź
krzychubr
Obserwowany

Auto: Opel vectra b
Silnik: 2.0 dti 101KM
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Inteligentne oświetlenie MATRIX LED ŠKODY bez tajemnic
    Co dokładnie kryje się pod nazwą oświetlenie Matrix LED, które zastosowano w najnowszym odświeżonym modelu ŠKODY SUPERB? Jakie są zalety tej technologii i dlaczego zapewnia jeszcze większy poziom bezpieczeństwa ...