Mikrorysa na rancie opony

09 Sie 2013, 18:19

Kupiłem prawie nową oponę 235/35/R19 która ma mikrorysę na rancie który styka się z felgą i tam delikatnie schodzi powietrze. Gościu nie przyjmuje zwrotów bo opona była jeżdżona. I teraz pytanie do Was czy mogę użyć takiego specyfiku ?

[link do oferty na Allegro wygasł]
albo to
http://www.motochemia.pl/slime-power-uszczelniacz-do-opon-samochodowych-plynie-591-ml-p-1005.html

Opona 19" i nie ukrywam że ten żel uratowałby mi życie :)
Ewentualnie jakiś inny specyfik który nie zniszczy felgi :-)
guliwers
Nowicjusz

Miejscowość: Darłowo

13 Sie 2013, 12:38

Pęknięcia i tak nie zatrzyma, jedynie uszczelni dziurę, o ile nie jest duża. Wtedy powinno zatrzymać uciekające powietrze :ok:
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

03 Wrz 2013, 17:49

Poratujesz się, ale zapewne tylko na jakiś czas. Szkoda, że nie zrobiłeś wcześniej zdjęcia albo czy ta rysa jest widoczna przed zakupem. Trzeba zawsze patrzeć bo oszustów szczególnie na allegro nie brakuje. Mam nadzieję, że będzie OK, ale pewnie z jazdą czy najechaniem na krawężnik może być nieciekawie z biegiem czasu....
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    BMW Concept serii 6 Coupé 2010
    BMW Concept serii 6 Coupé to sportowy samochód dla koneserów piękna, którzy cenią luksus i przełomowe technologie. Koncept symbolizuje pasję zespołu projektantów BMW, znajdującą odzwierciedlenie ...