Mini busik - vanik - do małej firmy - z LPG - do 10tys.

24 Lip 2012, 22:37

Powitanko...
Ostatnio rozrosła mi sie mała firemka i zacząłem się zastanawiać nad zmianą z kombi na jakiegoś mini busiaka. Busiak naprawdę mini. Bardzo mi się podoba VW Caddy lecz w tej wersji po 2003r.

Moje wymagania to... takie, by autko to było z siedzeniami i oszklone. Mam w planach wywalić do piwnicy kanapę, zamontować kratkę a szyby to i tak przykryje reklama w kolorze auta. Tak na przyszłość, bo nigdy nic nie wiadomo, a autko 5-7 osobowe zawsze się bardziej przyda jak blaszak.

Diesel całkowicie odpada. Moim zdanie, ekonomiczność diesli poszła w siną dal. Miałem ostatnio 3 sztuki Mercedesa W124 w kombi. Jeden był 200E benz. + LPG, dwa inne 200D i 250D. Diesle pochlewały o 30-40% więcej kasiorki jak wsponiany 200E z gazem na tych samych trasach z tą samą nogą. Czy za 10tys. zł kupię coś sensownego do małego serwisu?
Na dachu muszę mieć relingi na drabinę... oraz autko musi posiadać klimę.

Był bym wdzięczny za info. Aha... Autka z kolorku Posta Italiana, Deutsche Post AG czy też ex-DHL odpadają...

Powiem tak: nie miałem jeszcze busa, i nie wiem, jakich przebiegów się spodziewać w autach z tego segmentu...

W osobówkach ceniłem Renaulta za niezawodność i trwałość, lecz.. Renóweczki w VANAch są szkaradne...
amisat
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa (WF)
Prawo jazdy: 19 07 1997
Auto: Renault Twingo 1.2 8V C3G

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Picanto - samochód do miasta
    W Polsce do Kia Picanto należy nieco ponad 9 proc. rynku. Produkowany od 2003 roku, mały "Koreańczyk" doczekał się trzech generacji. Najnowszą wprowadzono w 2017 roku. Pod maską Picanto może się znaleźć jeden z dwóch ...