Minimum 150 koni, automat budżet około 35 tysięcy. Damy radę?

11 Lis 2018, 10:58

Witam, powoli zaczynam rozglądać się za nowym samochodem. Aktualnie jeżdżę laguna II ph2 gt 204 kuce w manualu, liczę się z tym, że ciężko będzie znaleźć jeszcze jeden taki samochód. Z racji tego, że nie jeżdżę dużo (okolo 15 tysięcy rocznie) zawsze rozważałem tylko silniki benzynowe uturbione co przekłada się na spore spalanie po mieście (Nie lubię i nie chce mieć instalacji lpg). Więc teraz pytanie do was, z uwagi na to co dzieje się teraz z dieslem (nagonka i chęć wyparcia z rynku) czy warto jednak na przekór zdecydować się na silnik wysokoprężny? Nie ukrywam, że z renault jestem bardzo zadowolony i najchętniej przesiadlbym się do Laguny III, a budżet 35 tysięcy pozwoliłby kupić samochód z 2011 roku lub młodszy, dobrze wyposażony z mocnym elastycznym silnikiem i bardzo fajną skrzynią automatyczną, niestety 2.0t odpada bo budżet nie pozwala na nic godnego uwagi . Może macie jakieś inne propozycje?
Trzesi
Nowicjusz

11 Lis 2018, 11:27

Jak jeździsz głównie po mieście to nowoczesny diesel odpada.
Jeśli benzyna z turbo to rozważ:
Audi A4B7 1.8T
Ford Mondeo Mk4 2.5T
Opel Astra 1.6T
Saab 9-3 2.0T
Volvo S40/S60 2.5T
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

11 Lis 2018, 11:39

Przeglądając rynek wtórny natknąłem się również na opla insignie 2.0t 225 koni ktoś może się wypowiedzieć na ten temat? Co do audi to odpada ze względu na silniki ciężko dostać zwykły "pancerny" 1.8t A silniki tfsi i fsi to coś czego do końca nie pojmuję i przeraża mnie koszt serwisowania tego ustrojstwa
Trzesi
Nowicjusz

11 Lis 2018, 16:53

Insignia fajna
tutaj jakiś test jest ale 3 latek

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Century
    Producenci najbardziej luksusowych samochodów mają w swoich ofertach kabriolety - Rolls Royce oferuje model Dawn, a Bentley Continentala GT Convertible. A co, gdyby do tego grona dołączyła również Toyota? Japońska ...