Minivan/Kombi do 9000

13 Kwi 2015, 16:17

Witam, poszukuję auta do 9000 + ubezpieczenie i pakiet startowy u mechanika dla rodziny 2+2+ pies :D Ze wszystkim chciałbym się zmieścić w 12tyś. Prawo jazdy zdobyte niedawno, prawie 30 wiosen na karku więc oc trochę wyjdzie. Auto głównie będzie użytkowane w mieście max 10km dziennie i 2-3 razy w miesiącu trasa 200km w jedną stronę. Najczęściej wożone będą dzieciaki razem z psem (średniej wielkości-20 kg) stąd w grę raczej wchodzą minivany i kombi chyba, że ktoś zna model jakiegoś hatchbacka w którym psina może w miarę komfortowo podróżować w bagażniku. Jestem z Bielska-Biała i dobrze by było coś znaleźć w okolicy aczkolwiek po konkretne auto mogę pojechać nawet nad morze. Po przewertowaniu forum najrozsądniejszą propozycją wydaje mi się renault scenic 1 1.6 po lifcie. Szukam auta w miarę ekonomicznego i taniego w utrzymaniu, którym będzie się dało komfortowo podróżować w pełnym składzie. Nie znam się kompletnie na samochodach stąd prośba o pomoc w wyborze marki/modelu :)
Radasta
Nowicjusz

Auto: Zafira A
Silnik: 1.8 125KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1999
0

13 Kwi 2015, 20:20

zobacz na te:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

13 Kwi 2015, 21:18

Dzięki za linki. Najbardziej z podanych przemawia do mnie opel zafira, jakie są orientacyjne koszty doprowadzenia tego modelu do pełnej sprawności tzn klima i zawieszenie? Na co uważać w tych samochodach?
Radasta
Nowicjusz

0

13 Kwi 2015, 21:45

nie masz za dużego doświadczenia w prowadzeniu , ale ogólnie ja polubiłem jazdę samochodem gdzie się siedzi dosyć wysoko (miałem kiedyś dwa VW T3 i to było coś pięknego (wysokość kierowcy nad drogą) teraz mam audi a4 i baaaardzo źle się czując "siedząc na asfalcie" ale nie każdy lubi wysoko siedzieć , więc musiał byś u kogoś spróbować pojeździć i kombikiem i vanem i zobaczyć co ci przypasuje . A może byś zobaczył takie coś [link do oferty na Olx wygasł] dla psa jak znalazł , oczywiście nie mówię o tym konkretnym egzemplarzu , ale o tym typie samochodów
alferek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 1970
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: audi a4
Silnik: 1,8 125 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
0

14 Kwi 2015, 05:23

Koszt zrobienia klimy wyjdzie około 500-600zł (mówie tutaj o nowym przewodzie wraz już z wymianą). Wymiana amortyzatorów to około 150zł plus amortyzatory.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

16 Kwi 2015, 06:39

Wielkie dzięki Barol za podpowiedzi i pomoc, zafirka kupiona i już dopieszcza się u mechanika :) Temat do zamknięcia.
Radasta
Nowicjusz

1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    [S] TT 8N 1,8T / 328Ci e46 / CLK 200K w208 / C70 I 2,4T
    Podstawowe kryteria zestawienia: - auto z nadwoziem coupe - benzynowy silnik o mocy ok. 200KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2000 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi TT 8N 1,8T - 225KM - BMW ...

16 Kwi 2015, 17:41

Ciesze się że mogłem pomóc no i szerokości :ok:
Barol
Awatar użytkownika

0