Mitsubishi Carizma -silnik

28 Maj 2011, 17:11

Ja też mam 1,9td z 97r. Po uruchomieniu na zimno,silnik pracuje ok. ale tylko do 1500 obr. powyżej 1500 obr. silnik klekocze,spada moc. Po przejechaniu 20 lub 30 km obroty wchodzą na 2500 do 3000 ale to nie zawsze,przeważnie nie mogę przekroczyć 1500 obr.Oczywiście byłem u mechaników.Wymienili końcówki wtryskiwaczy bo lały, sprawdzali rozrząd,ciśnienie w silniku(prawie jak nowym)i co,i dalej to samo.Powiedzieli że trzeba wyciągać pompę.Tylko co pompa może mieć do tego?
romannamor
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

29 Maj 2011, 15:50

w pompie wystempuja zawory oto one1 .Zawór BOOSTER. Odpowiedzialny za podwyższenie dawki paliwa gdy załącza turbo
2. Zawór STOP . sama nazwa wskazuje odcina paliwo, gasi silnik
3. Zawór wyprzedzenia konta wtrysku .

pompy nie potrzeba wymontowac mozna sprawdzic sprzetem odpowiednim sprawdzic cisnienie i przelew paliwa nadmiar wtryskiwaczy podjec do pompiarza on to zrobi
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    "Pudzian" i Actros - Prawdziwy Wojownik i jego Team
    Mariusz "Pudzian" Pudzianowski jest w Polsce i na świecie świetnie znany jako kilkukrotny mistrz World’s Strongest Man, a obecniecnie pięściarz federacji KSW. Nie każdy wie jednak, że prowadzi on również firmę ...