Mitsubishi Colt 1.3 benzyna-Problem z paskiem od alternatora

13 Sty 2010, 23:24

Witam!!!
Mam spory problem z paskiem od alternatora . Strasznie piszczy prosiłem znajomego by mi naciągnął nic nie dało , on twierdzi , że to od wilgoci gdyż alternator jest nisko i jest łatwy dostęp śniegu/wody. Pasek jest nowy wymieniany w listopadzie . Czy może to być coś innego ?
brave_man
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • 14 Sty 2010, 11:15

Zapewne pasek jest zaolejony. Weź kawałek kalafonii i na pracującym silniku przytknij ją do paska po wewnętrznej stronie. Uważaj tylko, żeby Ci łapy nie wkręciło w tryby.
    Ja na pasku klinowym moim Poldoroverem w ponad pięć lat zrobiłem prawie sto tysięcy km i nie wymieniałem go po dziś dzień, a wcześniej drugi właściciel tego samochodu na pewno też trochę na nim pojeździł.
    Szczera dyplomacja jest tak prawdziwa jak sucha woda albo drewniana stal. J. Stalin.
    oprawca_1978
    Początkujący

Miejscowość: Zegrze
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      SKODA Citigo - nr 1 w segmencie aut mini!
      SKODA Citigo zajęła 1. miejsce pod względem sprzedaży w segmencie A na polskim rynku w styczniu 2013 roku. Model Citigo od momentu wprowadzenia na rynek cały czas zajmował bardzo wysokie pozycje, jednak pierwszy raz udało ...