[link do oferty na Allegro wygasł] - może coś takiego. 160000 na diesla nie robi wrażenia.
myślę, że przy samochodach powyżej 2000 roku, nie trzeba się martwić. plusem diesla jest jego długowieczność. ale dziś, przy porównywalnych cenach ropy i benzyny, diesle straciły już taką opłacalność, jaką miały. myślę, że warto się zastanowić nad benzyna+LPG lub diesel. sama benzyna odpada. no, ale to małym kosztem osiągów
co do silników.. to kwestia upodobania. najwłaściwszy to silniki 1.8 do 2.2 litra. jeśli chcesz poszaleć, 2.5 nawet do 3.0. to już, kwestia upodobania. warto zagłębić się w większą lekturę.
warto przeliczyć sobie tak: weźmy to Mondeo. rok 2002, dziś mamy 2008. jeździ więc 6 lat. przebieg to 160000km, więc na rok przejeżdża ok. 27000km. to tak sobie. na diesla mniej, niż na benzynę. można znaleźć auto z tego roku, z mniejszym przebiegiem.
z blachami w samochodach młodszych niż 8 lat, nie powinno być problemu. jeśli blacha gnije lub łapie ją rdza, to znaczy, że autko było, delikatnie mówiąc, puknięte. dziś, każdy producent walczy o klienta. a co za tym idzie, oferuje mu więcej. i jestem pewien, że w takich autach, ich blacha nawet nie zdaje sobie sprawy, o istnieniu rdzy
najlepiej kupować w salonie albo od starszego, miłego pana
fajnie by było gdyby miał książeczkę serwisową. to powinno zniszczyć obawy o jego przeszłość
![Wink ;)]()