Mocna benzyna do 50 tysięcy

14 Gru 2016, 19:13

teraz doczytałem to:
Pionek napisał(a):A co do TSI, to jest to samo badziewie co THP czy Ecoboosty

Ecoboosty sa znacznie lepsze od TSI i THP gdzie 1,6 tanio i spokojnie wyciąga ponad 200 kucy i nie sypie się w serii jak ww.
Jeden z lepszych jeśli chodzi i downsizing :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

14 Gru 2016, 19:31

Ecoboosty mają spory zapas mocy właśnie ;)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

14 Gru 2016, 19:51

Zwracając się do autora wątku pragnę zauważyć że nikt na Ciebie nie naskoczył. Zaskoczyło ciebie właśnie ze stwierdzono iż swoją listę musisz obciąć o 90 procent pozycji gdyż znajdował się na niej vag i zasadniczo tylko vag. Kolego jeżeli chcesz kupić badziewie to je kup a nie szukaj powierników swojego nieszczęścia. Pamiętaj jedynie ze filiżanka nespresso Clooney'a z ciebie nie zrobi. Tak samo większe felgi nie spowodują że golf przestanie być g.. dla mas. Ale dla dobra szacownych marek samochodów i aut z duszą lepiej by było aby ludzie Twojego pokroju jeździli golfem czy inna cupra.
diddy79
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 04 1999
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Renault Talisman
Silnik: 1,6 dCi 160 KM
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2018

14 Gru 2016, 21:35

Alfa i jej dusza :naughty: :lol:

Naczytaliście się pierdół i myślicie, że mając starą Alfe w skórach, macie klase premium :lol: :lol: :lol:
Ostatnio edytowany przez Marcin1327, 14 Gru 2016, 21:38, edytowano w sumie 1 raz
Marcin1327
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 04 1970
Auto: brak

14 Gru 2016, 21:37

Hmm. Golf i jego felgi. A przepraszam golf i jego subwoofer
diddy79
Zaawansowany

14 Gru 2016, 21:42

O czym ty mówisz? Nie porównuj wiejskiej trójki czy czwórki do nowego GTI czy Rki, na która nie kazdy moze sobie pozwolić

Byłem nieraz na zlocie VI i VII R i wszyscy właściciele mają dystans i wiedzą, ze to tylko Golf i że powinni się cieszyć, że w ogóle jeździ, ale to jest ten dystans. Nikt nie robi z Golfa bóstwa ani samochodu z duszą jak zardzewiała i obśmiania wszem i wobec Alfa. Golf ma być tanim autem masowo produkowanym, z dobrym wykonaniem wnętrza z bardzo dobrymi osiągami za małą kasę. Nikt nie oczekuje po 2.0 300KM silnika na miarę mercedasa beczki.

Ma to być powszechny hot hatch, który daje frajdę z jazdy. Nie oszukujmy się, osiągi lekko porobionej nowej Rki są kapitalne i sam byłem świadkiem gdy niszczy Ferrari spod świateł czy idzie równo z A45, której cena jest 2.5 wyższa.

Szukam auta na rok, maksymalnie dwa lata. Żeby pojezdzic, mieć frajdę, nie wyglądało jak auto dziadka i tyle, sprzedać i martwić się dalej. Nie przywiązuje wagi do auta, nie mają one ani duszy ani nie wiem czego tam jeszcze. Ma jeździć, wyglądać (gusta) i w środku być komfortowy. Ceny aut tak spadają, że nieopłaca się trzymać auta dłużej niż 2 lata.
Marcin1327
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

14 Gru 2016, 21:47

Szczytem osiągnięć jest wygranie spod świateł? Ile masz lat, 13? Na pierwszym zakręcie ten Golf by wypadł a Ferrari zredukowało, puściło ogień z rury i pojechało dalej...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Rok produkcji: 2007

14 Gru 2016, 21:53

dzida napisał(a):Ecoboosty sa znacznie lepsze od TSI i THP gdzie 1,6 tanio i spokojnie wyciąga ponad 200 kucy i nie sypie się w serii jak ww.

Co nie znaczy, że nie sypie się w ogóle - coraz więcej dwulitrowych Ecoboostów ulega zatarciu przy śmiesznych przebiegach (jakieś problemy z panewkami - podejrzewam, że wystarczy nie słuchać producenta i wymieniać olej z głową, tj. co 10 tys. km i takich przypadków byłoby o wiele mniej).
Jak downsizingowy motor to najlepiej nowy, chyba, że koszty napraw nie grają roli (a pewnie grają, skoro autor myśli o używce).
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

14 Gru 2016, 21:55

Wg mnie dalsza dyskusja z autorem nie ma sensu ;)

łysy30 napisał(a):coraz więcej dwulitrowych Ecoboostów ulega zatarciu przy śmiesznych przebiegach

a tego przyznam się szczerze nie słyszałem ale do zbdania :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

14 Gru 2016, 21:59

Co do ecoboostów, to dobry temat. Generalnie też myślę nad Fiesta ST, która jest w tym budżecie praktycznie, że nowa. Tylko, nie wiem co o niej myśleć. Takie troche Polo GTI.
Marcin1327
Nowicjusz

14 Gru 2016, 22:01

Nikt nie robi z Golfa bóstwa ani samochodu z duszą

Sam to zrobiłeś i wymagasz tego od "nowego" auta

jakość ale tez dusza, wygląd i charakter

a później znów zaprzeczasz

nie mają one ani duszy ani nie wiem czego tam jeszcze.

To jak jest w końcu?
BTW to kup sobie tego golfa z duszą i pokazuj małoatom na światłach, że jesteś od nich "lepszy". Nie wiem tylko po co w ogóle zakładasz temat i tracisz czas własny oraz innych użytkowników jeśli już wybrałeś samochód i zdążyłeś go wyidealizować.
Invi
Forumowicz VIP

14 Gru 2016, 22:10

dzida napisał(a):a tego przyznam się szczerze nie słyszałem ale do zbdania

Info od kolegi, który swojego Focusa mk2 serwisuje w ASO Forda i jest z mechanikami na Ty (tak bywa jak się jeździ dieselkiem 5km do pracy w korku) - sam byłem tym zaskoczony, bo myślałem, że to bardzo udany motor.

Marcin1327 napisał(a):Nikt nie oczekuje po 2.0 300KM silnika na miarę mercedasa beczki.

Jedno mogę powiedzieć - jeździ się tym rewelacyjnie :ok:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

14 Gru 2016, 22:19

Ja zdecydowanie proponuję Megane RS:
http://autowizja.pl/2015/07/renault-meg ... orownanie/

Cytat: "Największa różnicę widać jednak na torze, kiedy to Megane jest zdecydowanie szybsze od Golfa. Lżejsze nadwozie, nieco wydajniejsze hamulce i dużo lepsze zawieszenie (Golf ma niezłe, ale w porównaniu do Megane wypada blado) pozwalają na pokonanie kolejnych szykan zdecydowanie szybciej i zwinniej."
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

15 Gru 2016, 09:57

Marcin1327 napisał(a):Nie porównuj wiejskiej trójki czy czwórki do nowego GTI czy Rki, na która nie kazdy moze sobie pozwolić

Kolego. czy ty naprawdę uważasz że skoro w taki czy inny sposób zdobyłeś 50 tys na samochód to my tutaj pokłony będziemy bić. I czy naprawdę uważasz że jeżeli ktoś jeździ starszym - tańszym samochodem to 50 tys przyśpieszy mu puls, zzielenieje zazdrości i pójdzie z kamieniem u szyi nad staw. Kolego (a zasadniczo chłopcze i młodzieńcze) powiem krótko jesteś idiotą ale zrozumiesz to za lat 10. A na chwilę obecną przypominam że ten golf trójka i czwórka też parę lat temu 50 tys kosztowały. A ten twój GTI czy R też nie będzie nowy tylko mocno używany i ten kto Tobie będzie go sprzedawał spojrzy na ciebie z takim samym politowaniem i wyższością jak ty właśnie patrzysz na kierowce golfa 3 czy 4. On już się nacieszył a biedny polaczek się ślini na złom.
diddy79
Zaawansowany

15 Gru 2016, 10:36

Ech, ludzie tutaj maja straszny brak dystansu do pewnych spraw. Złe odebrałeś moja odpowiedz. Chodzi o to ze kolega porównał Golfy do subwoofera. Takie patenty kojarzą sie przynajmniej w moim mieście ze starszymi Golfami na rejestracji GWE albo Passatami w Tdi albo BMW E36. Wszystkie te modele zebrały niechlubna opinie właśnie przez to ze są niepodatne na usterki, a jednocześnie tanie. Jednak to dobre auta i każdy takie w życiu powinien mieć - gdyby nie były dobre nie miałyby tylu zwolenników. Kwestia tylko stanu umysłu i jak właściciel nim będzie zarządzać czy zrobi wiejski wóz spod remizy czy na starcie uzna ze Golf 4 w 1.9 sportowym autem nie będzie i nawet Mugen czy Ulter w tym nie pomogą. I tak wiem, golf 6 i 7 za 10 lat będą na tej samej pozycji, ale ja chce te auta dziś nie za 10 lat. Kolejna sprawa, mnie tez nie stać na nowe, o którym wspomniałem w poście.
Marcin1327
Nowicjusz