REKLAMA
Raziel11 napisał(a):Od 12-14tys za podstawowa wersje w Golfie i A3
Większej głupoty dzisiaj nie słyszałem. No ale dopiero 17, może jeszcze ktoś przebije
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Invi napisał(a):W volvo masz też 2.0T w s40/v40, które jest bardzo udane
BTW w takiej kasie szukałbym raczej prostego silnika o większej pojemności niż turbo. Przy doładowanym silniku masz potencjalnie drogą turbinę a do tego masę węży itd.
Samograj napisał(a):Prosty silnik hm.. 1,8T nie jest prosty?
Samograj napisał(a):Volvo spoko ale te modele z tych lat żeby budżet starczył na jakiś dobry egzemplarz, nie przekonują mnie
A poza tym koszty nie będą wyższe niż w takim Golfie? nie mówie o turbo ale zawias i inne rzeczy?
Samograj napisał(a):albo 2,7T w Audi?
a czy on nie powstał na bazie podstawowego 1,8?
Samograj napisał(a):No tak ale np Pionek podał przykład Volvo 2,4T który ma 5 cylindrów zgadza się? to chyba jest jeszcze bardziej skomplikowany?
Invi napisał(a):Dwa zupełnie inne silniki
Invi napisał(a):Weź pod uwagę, że uparłeś się na golfa, który ma w tym kraju grupę docelową jaką ma. Szukając np. volvo o wiele łatwiej znaleźć zadbany egzemplarz.
[link do oferty na Olx wygasł]
Nie ma żadnej "kategorii", w której golf iv przebija to auto
No niby tak ale, auto które ma 8 sek do setki inaczej się zbiera przy wyprzedzaniu tira niż takie które ma 11 zgadza się? ta moc cały czas "działa", po prostu nie chce kolejnego muła który tylko troszkę będzie lepiej jechał niż moje obecnie PuntoInvi napisał(a):Wymyśliłeś sobie te 7,5-8 do setki, gdzie ten parametr w codziennym użytkowaniu jest całkowicie zbędny więc, chcesz szybkie auto za małą kasę więc oczywistym jest, że będzie wymagało inwestycji i napraw.
Samograj napisał(a):No niby tak ale, auto które ma 8 sek do setki inaczej się zbiera przy wyprzedzaniu tira niż takie które ma 11 zgadza się? ta moc cały czas "działa", po prostu nie chce kolejnego muła który tylko troszkę będzie lepiej jechał niż moje obecnie Punto
Samograj napisał(a):A co powiecie na takiego Opla?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... e72cb650ae