Mocne auto !!!!!

31 Lip 2011, 11:11

Witam , pod koniec roku chciałbym kupić swój pierwszy własny samochód . Dość mam już jeźdzenia autami rodziców . Do wydania bede miał ok 30tys.zł . Samochód musi być mocny . Co myślicie o takich autach jak Passat W8 ewentualnie 2.8v6 , 540i lub 528i , 330i lub 328i , mercedes E430 , CLK 430 lub 320 co jeszcze ciekawego można by kupić do tej kwoty . Rozważam jeszcze zakup diesla ale tu wchodzą tylko i włacznie bmw 3.0d , lub mercedes 320CDI . Jakie spalanie mogą mieć przy normalnej jeździe bez szaleństw wyżej wymienione samochody .
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

31 Lip 2011, 11:25

Nie wiem czy warto sie pchac w Passata W8, bardzo ale to bardzo nietypowy motor, rozne pierdolki do tego silnika moga byc bardzo drogie. Lepiej kupic A6 4.2 czy A8 4.2. Wszystkie autka ktore dales, to autka z gornej polki, maja jakies tam wady i zalety, ale generalnie to najwyzsza polka, z W210 tylko sa spore problemy z modelami przed FL, kupic koniecznie jakiegos po FL(1999 rok i w gore).

A co powiesz na dodanie do listy autek, takiego Lexusa:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Co do spalania silnikow V8, to po jakims duzym zakorkowanym miescie, nawet przy spokojnej jezdzie trzeba liczyc pod 20l. W trasie to z 10-12l, przy predkosciach rzedu 200km/h to pod 20l.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

31 Lip 2011, 13:16

Mieszkam w mieście ok 100tys.mieszkańców , także korków wielkich nie ma . Co do lexusa to bardzo ładne auto i dobre auto , jednak środek wogóle mi sie nie podoba . Ogólnie auta japońskie nie podobają mi sie zabardzo wewnątrz . Jedynym ładnym japońcem wg. mnie w środku jest land cruiser 120 i V8 . Ogólnie jestem najbardziej nastawiony na jakiegoś niemca . A co myślicie o Vectrze C 3.2 lub zafirze OPC ?
Kris
kris11kris12
Początkujący

31 Lip 2011, 15:46

Vectra jak Vectra, bedzie ok, ale nie wiem po kiego ci Zafira z mocnym silnikiem, autko nie za duze, za to wysokie, co tylko bedzie zmniejszalo przyczepnosc tego samochodu na zakretach.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Takie cos tez jest, 159 jest ladna, ale nie wiem jaki masz budzet, a za 159 z V6 z 50-60k zl trzeba by bylo dac.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

31 Lip 2011, 15:57

A co powiesz na Peugeota 607 w wersji z silnikiem 3.0 V6 207 KM? Mam takiego i jeśli chodzi o osiągi i komfort to bez zastrzeżeń.
Xtomek
Nowicjusz

Auto: Peugeot 607

31 Lip 2011, 23:39

XTomek , powiec ile pali ci ten peugeot i jak z awaryjnością , jaki masz rocznik , bo auto nie głupie . Alfa odpada poprostu nie lubie tej marki a do wydania mam 30tys.zł . Dlaczego zafira , bo matka kiedyś miała tylko że 1.6 i jeździło sie nawet fajnie , nie psuła sie tylko była słaba . Dobre mam wspomnienia z tym autem , podoba mi sie dlatego pomyślałem tez właśnie o OPC .
Kris
kris11kris12
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kolejny body kit dla Lexusa LC
    Lexus LC zaskarbił sobie sympatię tunerów. Nic dziwnego, w końcu nie dość, że seryjnie wygląda świetnie, to jest klasycznym coupé z napędem na tył i V-ósemką albo mocną jednostką hybrydową pod maską. ...

01 Sie 2011, 09:24

Jak chcesz mocne auto i nie zależy ci na spalaniu to kup sobie Chevroleta Corvette C4. Ostatnio na giełdzie w Gliwicach była taka do sprzedania w bardzo ładnym stanie. Rocznik co prawda 1990, ale auto perfekcyjnie utrzymane (sam w nim siedziałem, odpalałem). Nie musze mówić co to potrafi. Silnik 5,7 litra V8, moc 248 KM i gigantyczny jak to w Amerykańcach moment obrotowy. Silnik żeliwniak praktycznie nie do zajechania. Jeździłem kiedyś taką to powiem ci, że naprawde frajda z jazdy i przepiękny odgłos silnika (uwierz mi radia tam nie potrzeba). Co do spalania to zakres od 17 do 32 litrów. Taki przynajmniej ja obserwowałem :D

Co do ceny to one chodzą tak po ok. 30 tys zł (ładne) Jak do poprawek to jakieś 22 tys.
bielu1996
Nowicjusz

Auto: Daewoo Leganza

01 Sie 2011, 12:49

Jeśli chodzi o komfort i osiągi to naprawdę super. Jak na razie nic się nie popsuło. Ostatnio tylko byłem na przeglądzie skrzyni, wszystko ok, tylko olej i okładziny wymieniono. To troszkę kosztowało, ale skrzynia zmienia teraz biegi bez zarzutu i bardzo płynnie. W moim Peugeocie mam automata oczywiście i wiem, że następne auto(a właśnie szukam nowego) to też będzie automat. Tylko musi mieć więcej biegów, bo w 607 mam tylko 4, ale przy tej mocy wystarcza. Pojeździłem Peugeotem rok, sprzedaję go i zamierzam kupić nową Fabię z DSG.
Generalnie kupiłem Peugeota na pierwsze auto, by nauczyć się jeździć i jak rozbiję to tragedii nie będzie(dlatego nie nowe auto). Peugeot niestety ma też wielką wadę- spalanie. W trasie ok. 9,5 l/100km, w mieście 12-13l/100km. To tak przy spokojnej eko jeździe.
No, ale ten szpan, jak gdziekolwiek podjeżdżam... :) Czarny Peugeot(po regeneracji lakieru) + szara skóra = super efekt!
Xtomek
Nowicjusz

01 Sie 2011, 12:51

Dodam jeszcze, że za mojego Peugeota dałem 22 000 zł.
Xtomek
Nowicjusz