Mocniejsza benzyna do 30-35k w promieniu 200-300km od Lublina

13 Maj 2017, 22:30

Witam,

Szukam mocniejszego samochodu > 150KM najlepiej < 8s do setki w benzynie.

Auto najlepiej z 4/5 drzwiami, będzie służyło jakie drugie auto w rodzinie, głównie mi na dojazdy do pracy i ewentualnie lekkiej zabawy. Jako, że przyjdzie mi też podwozić dzieciaki do szkoły/przedszkola stąd dodatkowe drzwi z tyłu wskazane, choć nie wymagane, na upartego może być i coupe ale takie by trochę miejsca z tyłu było. Warto by auto nie było bite, bo jednak dzieci w środku.

Przebiegi 6-10 tys rocznie, sporadycznie może jakaś trasa i czasem obwodnica, a tak głównie dojazdy do miasta (8km), w samym mieście nie tak dużo. Fajnie jakbym przy takim użytkowaniu przez kilka lat nie musiał myśleć o większych awariach.

Auta szukam w promieniu 200-300km od Lublina.

Aktualnie na oku mam:

Tuningowana Cupra:
[link do oferty na Olx wygasł]

Odezwę się jutro podjadę sprawdzić. Mam jednak wątpliwość czy te 300KM to dla mnie aż za dużo.

Astra - sam nie wiem:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bravo Sport:
[link do oferty na Olx wygasł]

Megane 2.0 dce, niestety sprowadzone:
Lukxxx
Początkujący

Miejscowość: Lublin

13 Maj 2017, 22:59

TSI już fabrycznie nie są wybitne, a co dopiero po tuningu, który został przeprowadzony nie wiadomo gdzie i nie wiadomo jak. Secundo, Cupry chodzą po 35-40k i więcej. Terzo, 20k wyświetleń :shock:
Megane ze Szwajcarii, a więc raczej nie.
Astra trochę tania jak za tą wersję.
Fiat z w.w najrozsądniejszy, pytanie tylko co ze skrzynią biegów ( w któryś rocznikach była montowana wadliwa, nie pamiętam w którcyh)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

13 Maj 2017, 23:43

Plan mam taki, że w pierwszej kolejności pojadę do Renault z miernikiem lakieru i go sprawdzę, jak nie wykryję szpachli (za dużo), a sprzedawca zapewnia mnie, że przygody nie było, to go zaproszę do Lublina do ASO na dokładne młócenie i ewentualnie wtedy bym brał.

Cuprę pewnie zobaczę bo jest na miejscu, ale boję się trochę silnika. Z drugiej strony mam paska B6 1,8 TSI z 2008 roku i 82tys przebiegu, na razie nic się nie dzieje, napinacz wymieniony na wszelki wypadek, ale okazało się, że niepotrzebnie. Olej spoko bez dolewek.

Następne w kolejności wtedy pewnie Bravo...
Lukxxx
Początkujący

14 Maj 2017, 12:35

Może Lancia Delta z tym samym silnikiem co Bravo - techniczno auta te same,gorzej z dostępnością blacharki
[link do oferty na Allegro wygasł] lub 1.75TBI znany z Alfy Romeo
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

14 Maj 2017, 12:46

Myślałem nad Lancią, ale raczej to 1,75T niż 1,4T które ma tylko 120 KM. To taką bezpieczną opcję mam 130KM 1,4 tce w Megane z Polskiego salonu, o tę: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ale marzy się coś więcej.
Lukxxx
Początkujący

15 Maj 2017, 10:47

Znalazłem jeszcze taką Lancię, ale one tylko z automatami są :/

Lukxxx
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Śmiertelne selfie - czy warto tak się narażać?
    Brak uwagi i rozkojarzenie podczas prowadzenia samochodu spowalniają czas reakcji i powodują niebezpieczne sytuacje na drodze. Korzystając z telefonu podczas jazdy znacząco zwiększamy ryzyko wypadku. Jeszcze do niedawna to ...