Modyfikacje wnętrza a przegląd

11 Kwi 2020, 21:05

Hej! Ostatnio uznałem że warto wymienić w moim Lanosie przednie fotele. Stare były strasznie niewygodne na trasy i obszarpane.
Wymieniłem je na fotele z alfy Romeo.
Szyny z alfy są wspawane w kwadratową rurkę która jest przytwierdzona do podłogi za pomocą oryginalnych śrób z Lanosa. Tu się pojawią moje pytanie. Jako że ta rurka jest bardzo na widoku i widać że nie jest to oryginał to jest możliwość że auto przez to nie przejdzie przeglądu?
Xylizkb
Początkujący

Zdjęcia: 2

11 Kwi 2020, 22:27

Xylizkb napisał(a): widać że nie jest to oryginał to jest możliwość że auto przez to nie przejdzie przeglądu?
Jezeli pojedziesz na prawdziwą SKP i trafisz na prawdziwego diagnostę to bądz pewien ze masz wynik"N"...
Takich przeróbek nie mozesz robić...Siedzenie musi być zamontowane w fabrycznych punktach mocowania.Przez 12 lat pracy na SKP widziałem sporo róznych cudów...Niestety ale tacy klienci wyjezdzali w siną dal z wynikiem "N".... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Kwi 2020, 22:38

Siedzenie jest wmontowane w fabryczne miejsca na fotele, tyle że samo mocowanie jest inne. Dziury w podłodze nie były w ogóle zmieniane.to coś zmienia?
Xylizkb
Początkujący

11 Kwi 2020, 22:42

Xylizkb napisał(a): tyle że samo mocowanie jest inne.
Czyli dokonałeś przeróbki w własnym zakresie zmieniając mocowanie tego siedzenia wzgledem mocowania wykonanego przez producenta tego pojazdu... :?:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

11 Kwi 2020, 22:44

Wygląda to tak. Zamiast szyny z Lanosa jest przykręcona rurka kwadratowa na oryginalne mocowanie. Do niej przyspawana szyna z alfy już z fotelem. To tyle.
Xylizkb
Początkujący

11 Kwi 2020, 22:49

Xylizkb napisał(a): Do niej przyspawana szyna z alfy już z fotelem.
Oczywiście zawsze lepiej jest wypowiadać się kiedy wszystko się widzi.Jednak jeżeli to Ty przyspawałes ta szynę to dla mnie sprawa jest pozamiatana... :!: :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

11 Kwi 2020, 22:51

Ok. To dziękuję bardzo za informację w takim razie. Będzie mnie czekała coroczna zmiana foteli pod przegląd, ale warte jest zabawy.
Xylizkb
Początkujący