Mondeo 3.0 benzyna 2006 rok

20 Sty 2012, 20:16

witam mam problem z mondeo 3.0 220km 2006 rok był wymieniony silnik wyskakuje błąd sondy rząd1 sonda 1 i rząd 2 sonda 1 wymienione na nowe i to samo błąd skasowany auto chodzi przez 5 min i to samo check i silnik pływa.przy prz ygazowaniu i jak zchodzi z obrotów to czasami gaśnie.miał ktos taki numer?
domin
Początkujący

Miejscowość: WROCłAW

21 Sty 2012, 15:51

Ja tobie tylko mogę podać typowe usterki silników benzynowych,czyli----pęknięcia plastikowej obudowy termostatów,uszkodzenia pompy paliwa,uszkodzenie czujnika położenia wałka rozrządu,niedziałający zawór wolnych obrotów.Naturalnie tutaj przyglądnąłbym się zaworowi wolnych obrotów,niestety nie mam pojęcia w jaki sposób jest ta awaria komunikowana w tym samochodzie.Powinieneś przyglądnąć także ,przewodom zapłonowym.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

McLaren P1 hybrid - 2,8 sek., 903 KM
    Propozycja z Wielkiej Brytanii to jeden z najmocniejszych samochodów, obecnych na światowym rynku, zastępująca legendarny model F1. Postanowiono w niej sięgnąć po najnowsze, dostępne rozwiązania. Z tego powodu pod ...
    Fałszywe poczucie bezpieczeństwa
    Pieszy wchodząc na oznaczone pasami przejście często zyskuje fałszywe poczucie bezpieczeństwa. Jak gdyby fakt, że w tym miejscu ma pierwszeństwo, chronił go przed zagrożeniem. W rzeczywistości na przejściach dla pieszych ...