Mondeo przebieg 154tys

11 Paź 2017, 20:02

Być może nie było serwisowane w ASO i dlatego ale nie sądzę bo te 2-3 lata powinno mieć historie.
Ja bym się na Twoim miejscu udał z paru względów min. dlatego że na zdjęciu zapewne widziałeś naklejkę z wymienianym rozrządem i jeśli sprzedający kłamał z przebiegiem to ciekawe czy ta naklejka jest przyklejona przez niego czy po prostu był wymieniony i tutaj znowu sprawa przebiegu :)
No chyba że wymieniasz rozrząd tak czy siak.

Takie rzeczy jednak polecam w przyszłości robić przed a nie po zakupie bo nie kupujesz używanego składaka tylko samochód za dość spore pieniądze więc dobrze jest sprawdzić dobrze auto.
Mateq
Początkujący

Prawo jazdy: 12 03 1993
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Lexus is 250
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

11 Paź 2017, 20:12

Teraz tak czytam to z tego co niektórzy piszą to nie takie proste sprawdzić w polskim aso przebieg auta sprowadzonego bo może się okazać, że tylko informacje o przebiegu uzyskamy tam gdzie był serwisowany nie wiem ile wtym prawy dodam jeszcze, że mam dokumenty z serwisu niemieckiego przebieg itp ale wiem, że to dalej mało.
MATRIX266
Początkujący

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 17 02 1987
Auto: VW

11 Paź 2017, 21:03

Problem to jest ale bardziej z japońskimi autami, z fordem nie powinieneś mieć problemu wez dowód rejestracyjny ze sobą bo często pytają o niego no i coś pieniędzy bo nie zawsze to robią za darmo ja musiałem zapłacić 50zl.
Mateq
Początkujący

11 Paź 2017, 21:17

W sumie to w trochę niewłaściwej kolejności zabrałeś się za kupno tego wozu. Tak czy siak sprawę można skwitować tak (nie czuję gdy rymuję :mrgreen: niemiaszki to dość pragmatyczny naród, więc takim dieselkiem nie turlał się po bułki do sklepu, jakby miało to miejsce np w Polsce. Idealna praca skrzyni? Wiesz, DSG (również dwusprzęgłowa skrzynia) wytrzymuje 200k bez remontu, więc skąd pewność, że Twoja już go nie miała? :naughty:

EDIT: na Twoim miejscu pozbyłbym się też tych "Q" z tylnych drzwi, bo raz, że wygląda to idiotycznie, dwa, że prawdopodobnie coś się pod nimi kryje, a handlarz przy okazji "stworzył" nową wersję wyposażenia...
Ostatnio edytowany przez mike, 11 Paź 2017, 21:21, edytowano w sumie 1 raz
Powód: uzupełnienie info
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

11 Paź 2017, 21:33

Wiem że takiej wersji wyposażenia nie mam tylko nadzieję że bez względu na to ile ma przebiegu pociągnę nim 50-60 tys bez większej awarii i sprzedam ogólnie fura mi się podoba a co do sprawdzenia VIN to się dowiaduję, że to może być tylko w serwisie niemieckim i w pl serwisie może być problem.
MATRIX266
Początkujący

11 Paź 2017, 21:43

Jak nie pójdziesz i nie sprawdzisz to się nie dowiesz czy będzie problem :)
Odnoszę jednak wrażenie że po prostu nie chcesz już tego robić, zapewne sam nie chciałbym bo po co sobie psuć głowę grunt że auto Ci się podoba i nie ma żadnych złych objawów podczas jazdy.
Głownie to każdy Ci chciał napisać że takie rzeczy się sprawdza przed zakupem, bo po zakupie to już bez sprawdzenia tego w serwisie to takie domyślanie się ''czy aby na pewno'',
Mateq
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowe lusterko wsteczne - Lexus LS
    Piąta generacja Lexusa LS wyposażona jest w wiele elektronicznych udogodnień, takich jak pakiet bezpieczeństwa czynnego z funkcjami automatycznego prowadzenia czy 24-calowy, kolorowy wyświetlacz HUD. Łatwą do przeoczenia, ...

12 Paź 2017, 10:06

Mam książkę z serwisu wyglądającą dodaję w załączniku ewentualnie można napisać wiadomość może odpiszą;p
MATRIX266
Początkujący

12 Paź 2017, 10:39

Skąd masz pewność że ta książka serwisowa jest prawdziwa?
Chyba że napiszesz do nich lub zadzwonisz spytasz, więc może się dowiesz.
Mateq
Początkujący

12 Paź 2017, 11:12

Nie wiem ale że jest jak by jej nie było tam przez 4 lata jest podbity ford potem jakiś inny serwis adresów na pocztę nie odnajduje więc zostaje tel muszę kogoś odszukać zna Niemiecki.
MATRIX266
Początkujący

12 Paź 2017, 11:39

A czemu nie podjedziesz do forda i nie spróbujesz się dowiedzieć?
Mateq
Początkujący

12 Paź 2017, 13:20

Kolego nie słuchaj kolejnych forumowych mądrości. Zawsze lepiej jest mieć samochód z przebiegiem 150kkm, niż 300 na liczniku. Obojętnie jak jest naprawdę, dla kupującego liczy się jak najmniejszy. Kupisz taki co ma 350kkm dokrecisz 50 i niestety ale zenisz się z samochodem. Takie auta są niesprzedawalne. Obserwuje ogłoszenia i to co ma pod 400 nawet jak ładnie wyglada to stoi i stać będzie, aż pójdzie za pol darmo. Dlatego zawsze moje wozy maja poniżej 200kkm kiedy je kupuje :)
959rn
Początkujący

Auto: Dieselek

12 Paź 2017, 13:49

Dzwoniłem do 2 serwisów powiedzieli że sprowadzone z Niemczech to tylko w kraju pochodzenie się da a inni piszą że to w aso bez problemu a nawet w necie się da.
MATRIX266
Początkujący

12 Paź 2017, 14:51

Kolego nie słuchaj kolejnych forumowych mądrości. Zawsze lepiej jest mieć samochód z przebiegiem 150kkm, niż 300 na liczniku. Obojętnie jak jest naprawdę, dla kupującego liczy się jak najmniejszy. Kupisz taki co ma 350kkm dokrecisz 50 i niestety ale zenisz się z samochodem. Takie auta są niesprzedawalne. Obserwuje ogłoszenia i to co ma pod 400 nawet jak ładnie wyglada to stoi i stać będzie, aż pójdzie za pol darmo. Dlatego zawsze moje wozy maja poniżej 200kkm kiedy je kupuje

O wrócił forumowy ekspert to już wiemy skąd Ty swoje perełki bierzesz w końcu się udało nam tego dowiedzieć! :roll:

Wracając do tematu nie czytaj co pisze ten użytkownik bo auto kupujesz dla siebie nie dla przyszłego użytkownika.
Ja wole kupić auto z prawdziwym przebiegiem a mieć wszystkie dokumenty co było wymieniane bo przebiegiem się nie jedzi i na szczęście ten trend w Polsce się pomału zmienia i ludzie zaczynają myśleć racjonalnie.
Druga sprawa to jest oszustwo sprzedającego bo auto które ma powiedzmy 300-400 tysięcy powinno też odpowiednio mniej kosztować, po skręceniu licznika wychodzi większa suma dla sprzedającego a faktyczny stan licznika jest całkiem inny.
Mateq
Początkujący

12 Paź 2017, 15:14

Przebiegiem jak najbardziej się jeździ, duży przebieg ma wpływ na wiele podzespołów oraz ich zużycie w aucie, jednak chodzi o to aby wiedzieć jaki on jest faktycznie oraz jakich potencjalnych usterek przy danym przebiegu się spodziewać. Prawda niestety jest taka, że sami chcemy siebie oszukiwać celując w jak najniższy przebieg, nie wspominając już o tym jak ogromny zastój byłby na rynku aut używanych jeśli nagle okazałoby się że 80% aut sprowadzanych nie ma magicznych 200k a 2,3 razy tyle. Oczywiście zaniżanie i fałszowanie przebiegu podlega karze i jest oszustwem, co do tego pełna zgoda.
Ludwa10
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Fiat Punto, Seat Toledo II
Silnik: 1.9 TDI 110km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2004

12 Paź 2017, 16:32

959rn napisał(a):Kolego nie słuchaj kolejnych forumowych mądrości.

dalej czekam na te e90 za 20-22tys. ekspercie :ok:

Auto ma być sprawne w dobrym stanie. Co kogo obchodzi przebieg licznikowy. Większość naszych firmówek ma 2x większe przebiegi od perełek z rynku wtórnego, a jeżdżą dziwnym trafem lepiej od nich.
Polaczki patrzący na przebieg do 200k to naiwni idioci. Żyje taki jeden z drugim czasami z PRL, że diesle wytrzymałe, pancerne itp., a rocznie robiły 10tys. km. Przez nich mamy patologię wśród handlarzy.

Specjalnie dla znafffców poniżej kilka screenów:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

... ciekawe dlaczego 95% cofniętych na tej stronce to diesle... No nie mam pojęcia :lol:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010