OPEL VECTRA B VS BMW E36 316

11 Cze 2009, 10:46

Cześć, jak wiecie szukam już od dłuższego czasu auta. Poszukiwałem wśród Lanosów, potem przyszła ochota na kombi, ale to jednak nie to. Chciałbym kupić sedana który fajnie się prezentuje i daje przyjemność z jazdy.

Ponoć taką przyjemność z jazdy dają samochody BMW dlatego rozejrzałem się trochę po internecie i znalazłem taki egzemplarz E36

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Trochę spory przebieg, ale samochód wygląda na zadbany, więc myślę, że gdybym sam dbał to również bym jeszcze pojeździł tym autem.

Natomiast głos rozsądku podsuwa mi inny pomysł, czyli VECTRE B ale nie wiem czy do 7 tys zł można znaleźć coś dobrego. Ale dla przykładu dam taki egzemplarz.

Co myślicie o tych samochodach ? Które jest trwalsze ? Może znacie przybliżone spalanie ? Ktoś użytkuje takie fury ? A może macie inne propozycje ?

Pozdrawiam.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

11 Cze 2009, 12:58

Sebastianos napisał(a):
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Trochę spory przebieg,

spory przebieg? :shock: i tak jest pewnie ze 2 razy większy, przecież to auto ma 16 lat! myślisz, że ktoś kupił taki samochód, który kiedyś kosztował bardzo dużo pieniędzy żeby pokonywać nim 15 tys. rocznie? Jeżeli stan licznika tego auta jest oryginalny w co bardzo wątpie to naprawdę przebieg jest BARDZO ALE TO BARDZO MAŁY !
Ostatnio edytowany przez Volvo 12 Cze 2009, 12:52, edytowano w sumie 2 razy
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

11 Cze 2009, 17:18

Po pierwsze nie każdy robi 40 - 50 tyś rocznie.
Po drugie BMW nawet jeśli ten przebieg ma oryginalny to nie będzie mało palił, znajomy ma rok młodszą 316 i niestety 10/100 km bierze lekko a jak lepiej ciśnie to i więcej.
Mówi że silnik troszkę słaby do tego auta, i chyba się to sprawdza bo mój brat jeździ 318 i spala 8-9 na 100 km. oczywiście w obu przypadkach mówimy o benzynie.
Poza tym jak dla mnie Opel Vectra B jest o niebo ładniejszy od 316, mniej kanciaty.
Do tego jest jeszcze Mondeo, prowadzenie ma super, ale silnik również jak w BMW 1.8 spali mniej niż 1.6 bo jest większy i nie potrzebuje takich obrotów do sprawnej jazdy.
stasiowski121

11 Cze 2009, 17:45

Rzeczywiscie E36tka prezentuje sie ladnie a co do przebiegu to sa rozne kwestie-znam rodzine co robi maksymalnie 10 tys rocznie wiec w dzisjejszych czasach na przebieg nie ma co patrzec.Osobiscie w Safrane przy kupnie mialem ponad 311 tys -auto z 94 roku i mozna sie zastanawiac czy prawdziwy czy nie ( jeden wlasciciel mial to auto 11 lat w polsce ).
Co do Vectry to mozna za ta kwote zdobyc w miare dobra sztuke
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

12 Cze 2009, 21:46

1.6 silnik to moim zdaniem nieporozumienie w BMW. ten silnik jest poprostu za mały a pali spor dlatego że mały jest stosunek mocy do masy pojazdu.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

13 Cze 2009, 07:26

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (osobiście bym wybrał ten trochę droższy)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sala koncertowa na czterech kołach
    Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...

13 Cze 2009, 07:55

pamietam szukanie Lanosa i kombi ale moze wrocimy do Lanosa i Lanos w sedanie co ty na to?? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012