REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tego nikt nie będzie raczej sprawdzał jaką on ma pojemność więc jak był w dwóch wersjach 50 i 100 to ja bym tu nic nie zmieniał i zostawił tak jak jest.passat92 napisał(a):Następna sprawa jest taka, że dziadek kupił ten motorower z wpisem w dowodzie jako 50ccm a w rzeczywistości jest to 100ccm i kolejny problem jak to odplatac?
Nie masz innej opcji...Okres kiedy działał wpis"bezterminowo" juz się dawno skończył/nie pracuję juz w tym temacie 3 lata a wtedy juz motorower obowiązywało wykonanie OBT z terminem na 2 lata/...passat92 napisał(a): jechać nim na przegląd przed przerejestrowaniem jeśli w dowodzie mam wpisane przegląd bezterminowo?
passat92 napisał(a):5lat temu odziedziczyłem wraz z bratem w spadku po dziadku motorower, oczywiście nie został od tego czasu przerejestrowany, ponieważ jakoś zawsze się to odkładało na później, ale oczywiście jest ciągle ubezpieczony już na mnie i na brata.
Jezeli jeszcze tego nie zrobili to jak najbardziej musza to zrobić...MotoAlbercik napisał(a):W obecnej sytuacji, trzeba zrobić postępowanie spadkowe
Mo Al nie jestem wszechwiedzący ale co powiesz na to: Art.6 ust.2 ustawy z 22.05.z 2009r.o zmianie ustawy-Prawo o ruchu drogowym oraz niektórych innych ustaw/Dzu.Nr.97 poz.802/stanowi ze właściciel motoroweru dla ktorego od dnia pierwszej rejestracji minęło więcej niz 3 lata zobowiazany jest przedstawić go do badania technicznego w terminie roku od dnia wejscia niniejszej ustawy czyli od 07.07.2009...Co Ty na to...MotoAlbercik napisał(a):Jeżeli chodzi o przegląd, to jak jest bezterminowy,
Migi60 napisał(a):Mo Al nie jestem wszechwiedzący ale co powiesz na to: Art.6 ust.2 ustawy z 22.05.z 2009r.o zmianie ustawy-Prawo o ruchu drogowym oraz niektórych innych ustaw/Dzu.Nr.97 poz.802/stanowi ze właściciel motoroweru dla ktorego od dnia pierwszej rejestracji minęło więcej niz 3 lata zobowiazany jest przedstawić go do badania technicznego w terminie roku od dnia wejscia niniejszej ustawy czyli od 07.07.2009...Co Ty na to...
MotoAlbercik napisał(a):Chyba, że wprowadzono do ustawy zapis, że wszystkie przeglądy bezterminowe tracą ważność z jakąś tam datą, ale nie sądzę, żeby coś takiego było, bo to również było by sprzeczne z prawem - jak pisałem prawo nie może działać wstecz.