Bryann napisał(a):(...) Jeśli dana stacja ma kamery to może będzie Twoje zdarzenie na niej zarejestrowane..
No faktycznie - bombowy pomysł, ale...
nobody8200 napisał(a):(...) Na poczatku stycznia mialem stluczke ...
, a nagrania z monitoringu są przechowywane zazwyczaj 7-14 dni (są wyjątki, ale to inna bajka...), więc chyba już "po ptokach"...
![Sad :(]()
---------
tritrans napisał(a):(...) to czy policjant wypisze mandat nie jst uzależnione od tego czy strony sie dogadają tylko jeśli wystąpiło złamanie przepisów kodeksu drogowego a tak jest przy każdej kolizji (ktos łamie ten czy inny przepis) policjant zobowiązany jest do wystawienia mandatu...
Niestety, to Ty nie masz racji!
Sam kilka miesięcy temu byłem stuknięty (nie piszę o stanie mojego umysłu, bo ten jest chroniczny
![Mr. Green :mrgreen:]()
) i sam Policmajster zasugerował nam (mnie i Sprawcy, który się przyznał do winy), że jeśli dojdziemy do ugody, to nie będzie musiał wystawić mandatu, a jedynie napisze notatkę ze zdarzenia (z jakimśtam numerem i sygnaturą Policji) dla potrzeb Ubezpieczyciela.
W trakcie rozmowy, dowiedziałem się, że jeśli w zdarzeniu drogowym nie było ofiar, uczestnicy zjechali z drogi nie powodując utrudnień w ruchu dla innych użytkowników drogi, nie wykazują agresji względem siebie i innych, ich (uczestników zdarzenia) opisy zdarzenia są zbieżne i wskazany przez Policję jako sprawca przyznaje se do winy - wtedy nie muszą wystawiać mandatu. Natomiast, jeśli któryś z tych warunków nie jest dotrzymany - wtedy sprawca (a czasem również poszkodowany!) muszą się liczyć z koniecznością udzielenia pom ocy finansowej Policji...
![Wink ;)]()