Nawigacja GPS do 1000zł

15 Maj 2010, 09:10

Witam.
Od pewnego czasu zamierzam kupić sobie nawigację GPS jednak nie wiem jaką wybrać, nigdy nie miałem do czynienia z takim urządzeniem dłużej niż 5 minut. Prosiłbym o podanie przykładowych GPSów które są na prawdę sprawne i nie wyprowadzą mnie w pole ^^.
Z góry dziękuję.
Infinitypl123
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

12 Maj 2011, 00:36

Ja polecam nawigację 7 cali stąd Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty
Jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, a trochę kilometrów z nią nabiłem. Sam GPS należy do czułych, wgrana standardowo mapa Polski i Europy (przy czym testowałem tylko Polski i Słowacji) jest co najmniej dobra, sytuacje typu spóźnione / za wczesne skręć w prawo nie zdarzają mi się tak często jak to miałem z Mio pożyczonym od kumpla. Nawet kiedy przegapimy jakiś skręt nawigacja nie drze "zawróć" przez najbliższy kilometr, tylko od razu wyznacza nową trasę (Mio miał tak samo - tyle dobrego, szkoda tylko że kilka razy wywiódł mnie w czyjeś pole orne...).
Głośniczki dają radę, mówią głośno i wyraźnie, ekran też jest przejrzysty, nawigacja fabrycznie odblokowana.
A teraz wady...
Bateria jest dość słaba, w zasadzie polecam ją prawie cały czas trzymać w gnieździe zapalniczki, drugą poważną wadą jest długi okres czekania na przesyłkę, ja czekałem odrobinę ponad dwa tygodnie (wysyłka z Chin).
Tak czy inaczej uważam że nawigacja z droptrend.com jest godna uwagi.
Ostatnio edytowany przez arekk10, 12 Maj 2011, 00:46, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl

12 Maj 2011, 15:03

ja mogę polecić to co używam już wielu lat zmieniając tylko modele na nowsze ,otóż polecam nawigację firmy Garmin ,ja używałem a teraz wożę jako zapasową Garmin 360T a obecnie 765T mam wgraną mapę całej europy z wykupioną dożywotnią (tak to nazywają )aktualizacją dla tej navi ,dodatkowo wgrałem i używam darmowej mapy UMP
UMP to darmowa mapa dla Garminów ,mapa społecznościowa tworzona przez użytkowników dróg jeżeli ktoś chce brac udział w tworzeniu mapy to np. jadąc po drodze której jeszcze nie ma w UMP wysyła info(ślad) na stronę UMP i po paru dniach jest ona dodana w mapie ,ściągasz aktualizację i cieszysz się nowo naniesioną drogą lub odcinkiem drogi w navi .Cały opis co i jak działa jest na stronie mapy . Pierwotnie była to mapa tylko dróg w PL , obecnie są nanoszone drogi z całej UE .Osobiście dawno zrezygnowałem z GPmapy i po PL jeżdżę na mapie UMP ,oczywiście nikt nie musi mnie naśladować ale chciałem pokazać że jest alternatywa i to za darmo
Link do strony z mapą UMP
http://ump.waw.pl/
Jednocześnie pragnę zazanczyć że nie ma idealnych nawi i każda może zaprowadzić w krzaki :lol:
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    (nie)Wiadome zmiany w branży motoryzacyjnej
    Cenowa karuzela w branży motoryzacyjnej dopiero się rozkręca. Zmiany w mandatach czy cenach samochodów to nie wszystko. Modyfikacje czekają kierowców również w zakresie cen OC. Przeciętny koszt ubezpieczenia ...