Nawigacja

22 Sie 2008, 11:45

Witam chciałbym zasięgnąć opinii o nawigacjach Medion czy mieliście z nimi styczność i czy opłaca sie to kupić. Zamieszczę link do aukcji mam nadzieje ze to nie zabronione :)
[link do oferty na Allegro wygasł]

proszę o opinie lub o jakaś alternatywę. Powiem tylko ze mam ja do kupienia za 380 zł
Pozdrawiam
luxbox
Nowicjusz

22 Sie 2008, 15:35

Parametry techniczne:
Procesor: Samsung Moblie 266MHz
System:Windows CE 4.2
Wyświetlacz: 3.5'' TFT - 65tyś. kolorów!

Oto trzy powody, dla których nie warto tego kupić...
1. wolny procek starej generacji, nie radzący sobie z nowszymi aplikacjami;
2. systemy WinCE 4.2 (zarówno NET jak i CORE) mają problemy z obsługą nowszych programów do nawigacji;
3. wyświetlacz 3.5" jest naprawdę bardzo malutki (niewiele większy od telefonu komórkowego średniej klasy!).

Poza tym - nigdzie nie znalazłem informacji o wersji licencji zainstalowanego programu (full/freeware/shareware/trial/demo), ani jego nazwie (nierenomowane oprogramowanie ma bardzo ograniczone możliwości upgrade'u i aktaulizacji, jakość ich pracy pozostawia wiele do rzyczenia)...

Na Twoim miejscu poskładałbym jeszcze trochę kaski i kupił jakiegoś TomToma, Garmina, ewentualnie palmtopa z anteną GPS (ale markowego, np. taki: [link do oferty na Allegro wygasł] - FujitsuSiemens PocketLOOX N520) i załadować do niego taki soft, jaki będzie Ci odpowiadać...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

22 Sie 2008, 18:25

jak bym mial mediona kupic to wole nokie 6600 z tom tomem i odbiornik gps .... sprawa banalna wygodna i sprawdza sie podobnie jak np inny juz tani telek - se p910i idealne do nawigacji i uzytku na codzien :wink:
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

23 Sie 2008, 11:19

hmm powiem tak potrzebuje tej nawigacji bardzo sporadycznie. Dlatego nie chce wydawać kasy na coś co użyje 1 cz 2 na miesiąc. Za germina trzeba dać już troszkę więcej, a jeździłem z nim tez sie potrafi zgubić.
Co do wyświetlacza to miałem ta nawigacje w reku i jest ob spory większy niż w garminie wiec może coś tam na aukcji ten gość źle napisał. Poza tym można do niej wgrać automape. Już sam nie wiem.
luxbox
Nowicjusz

23 Sie 2008, 18:36

co do wyswietlacza jakis wielki zas nie jest potrzebny - na noki 6600 sie spoko jedzie na nawigacji

jak nie bedziesz uzywal czesto to moze warto zdecydowac sie na jakis dobry telefon - bedziesz mial na codzienny uzytek i nawigacje w razie potrzeby
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

14 Maj 2011, 23:54

Polecam nawigację 5 cali z mapą Polski i Europy którą można kupić tutaj: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty
Wgrana mapa jest dobra, nie ma dużego rozrzutu między mapą a rzeczywistym stanem drogi (wyjątki stanowią remonty kiedy nie aktualizowaliśmy jej od jakiegoś czasu), czyli sam moduł GPS też zły nie jest.
Ekran jest bardzo wyraźny i wystarczająco duży, choć menu urządzenia jest trochę spartańskie (sama mapa prezentuje się dużo lepiej). Głośniki radzą sobie bardzo dobrze: działają głośno i wyraźnie.
Nie miałem żadnych problemów z wysyłką, choć niestety trzeba było na paczkę trochę poczekać, tak czy inaczej polecam ten sprzęt z droptrend.com
Ostatnio edytowany przez arekk10, 16 Maj 2011, 08:41, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...