Nie działa kenwood 100 AY

30 Paź 2014, 23:31

Witam. Jestem tu nowy. Mam problem z podłączeniem radia Mianowicie kupiłem radio KENWOOD 100 AY i nie mogę go podłączyć. Działa tylko jak mam podłączone na stałe (że nie wyłącza się jak wyjmę kluczyk.) Dla mnie jest to uciążliwe bo za każdym razem muszę wyłączać i włączać go ręcznie. Moje autko to astra H , nie wiem jak było z innymi radiami bo niedawo kupiłem to auto. Chciałbym aby radio samo się wyłączało i włączało po przekręcenia kluczyka. Próbowałem przekładać kable i nic to nie dało. Na wyjściu kostki od samochodu wyjście prądu mam tylko na zasilaniu prosto od akumulatora. Proszę o pomoc. Będę wdzięczny jak ktoś będzie umiał mi pomóc.
damian0267
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 09 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1,9CDTI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

31 Paź 2014, 02:11

damian0267 napisał(a):Chciałbym aby radio samo się wyłączało i włączało po przekręcenia kluczyka.

Musisz zatem znaleźć kabelek prądowy po stacyjce tzn. taki który będzie dawał prąd po przekręceniu stacyjki i podłączyć go w odpowiednie miejsce do kostki ISO.
Tu masz tą kostkę i opisane piny problem-z-radiem-prosze-o-szybka-odpowiedz-vt67885.htm#p397467
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

31 Paź 2014, 14:50

Tylko w tym problem że nie mogę znaleźć tego kabelka, w żadnym nie ma prądu po przekręceniu stacyjki tylko w tym co podtrzymuje pamięć radia
damian0267
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 09 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1,9CDTI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

04 Lis 2014, 16:26

Sprawdzałeś może czy czasem gdzieś głębiej go nie ma? Czasem zostaje obcięty dosyć wysoko i jest problem z jego namierzeniem. Jak nie to może trzeba by było pociągnąć jakiś nowy który spełniałby tą funkcję?
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Lexus FLV
    Koncepcyjny pojazd FLV Toyota i Lexus pokazały światu w połowie lat 90. Samochód najpierw zadebiutował ze znaczkiem Toyoty na Tokyo Motor Show 1995. Następnie jako Lexus został zaprezentowany w USA na North American ...