Nie moge odpalic poloneza caro BB PLG

20 Lip 2011, 10:55

witam mam problem z odpaleniem poloneza jest iskra a nie chce zapalić ani na benzynę ani na gaz w czym moze byc problem ?? prosze o szybka odpowiedz i pomoc ,.
PICIUS
Nowicjusz

Auto: polonez caro 1598cm3 56kwBBLPG

20 Lip 2011, 11:31

A które to Caro ? Jeszcze gażnik czy już wtrysk ?
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lip 2011, 12:04

jest to jeszcze gaźnik. wymieniłem cewkę i przerywacz bo wcześniej nie było iskry ale iskra teraz jest a o dalej nie pali .
PICIUS
Nowicjusz

21 Lip 2011, 23:04

hej czy ktoś może mi doradzić w sprawie tego poloneza???????????
PICIUS
Nowicjusz

22 Lip 2011, 12:18

Może by i kto coś napisał , ale podajesz sprzeczne informacje . Założyłeś dwa takie same tematy . W tym piszesz że masz gażnik i że wymieniłeś przerywacz co daje do zrozumienia iż twój polonez posiada zwykły standartowy aparat zapłonowy i to jeszcze bez modułu zapłonowego . W drugim temacie ( nie-moge-odpalic-poloneza-caro-bb-plg-1997r-vt48029.htm#p297492 ) podajesz rok produkcji 1997 co się rozumie że tu jest już wtrysk jednopunktowy Boscha . Zastanów się co masz pod maską i sprecyzuj swój problem .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

22 Lip 2011, 23:01

tak podałem dwa tematy bo nie moglem znaleźć tego linku no ale już wiem jak działa to forum no i z góry sory za to zamieszanie a co do tego poloneza to w dowodzie przeczytałem ze ma rocznik 97. no ale może to jest jakaś przejściówka a pod maska ma silnik 1.6 bb i lpg gdzie ma gaźnik co oznacza ze nie jest na pompo wtryskach z tego co doczytawszy się na innych linkach to myślałem ze możne to wina modułu no i miałem drugi i wymieniłem tak wiec iskra jest bardzo dobra a on dalej nie odpalił świece zalew tak wiec może to coś z zapłonem sam nie wiem .proszę o odpowiedz no i sorki jeszcze raz za to zamieszanie
PICIUS
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ogniwa paliwowe Toyoty zasilają budynki
    Dążąc do zmniejszenia emisji dwutlenku węgla związanej z działaniem firmy, Toyota uzupełniła system zasilania zakładu Honsha w prefekturze Aichi o pionierskie rozwiązanie wykorzystujące stacjonarne wodorowe ogniwa paliwowe. ...

24 Lip 2011, 10:19

a kicha w ssacy ?
moze pomyliles koljenosc przewodow ?:)
HARIBO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dublin -kraków
Auto: Ibiza