Nie można otworzyć drzwi

21 Sty 2011, 16:21

witam kolegów od jakiegoś czasu zacinały mi się drzwi tył prawe , nie za często ale od kilku dni nie mogę ich w ogóle otworzyć ani z zewnątrz ani z wewnątrz , rygiel się unosi do góry ale drzwi ani drgną . Może ktoś wie jak sobie z tym poradzić i co mogło się zepsuć :cry:
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

21 Sty 2011, 18:51

Przytrzymaj trochę dłużej przycisk otwierania drzwi pod panelem sterowania klimy
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Sty 2011, 20:07

witam ,
przyszła pora na wymianę zamka :evil:

jak kupisz nowy i bedziesz miał w ręku ; to przyjrzyj się, którą dzwigienką otwiera rygiel
potem już tylko :???: po zdjeciu tapicerki - zrobisz próbę otwarcia .."sezamu"
powodzenia

ps. chyba że Ci sie spieszy i zawołasz strażaków z nożycami :lol:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

21 Maj 2011, 14:30

odświeżam temat bo od dwóch dni powrócił problem z zamkiem znowu nie można otworzyć drzwi ani z zewnątrz ani z wewnątrz zdjąłem tapicerkę i cięgno od klamki zewnętrznej jest na miejscu linka od klamki wewnętrznej także jest na miejscu rygiel podnosi sie i opada a mimo wszystko nie można otworzyć drzwi , ręce opadają nie wyczuwam tam nigdzie jakiegoś miejsca gdzie można by było pomóc zamkowi co można zrobić jakiś pomysł Wycięcie drzwi nie wchodzi w rachubę :mrgreen: Pozdrawiam dodam że ostatnio jak nie można było otworzyć drzwi to po jakimś czasie zaczęły działać i nic nie robiłem
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

21 Maj 2011, 15:34

Jak masz zdjętą tapicerkę to spryskaj zamek np. Wd 40 odczekaj i popróbuj otworzyć, korozja lub brud zalega gdzieś na dźwigienkach,zapadkach zamka i może dlatego ciągle blokuje.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...