REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/zmiana-opon-na-zimowe-klucz-pneumatyczny-t40094.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
A wiesz, że alkohol w organiźmie utrzymuje się nawet przez 72 godziny (w zależności od ilości spożytej, przemiany materii i jeszcze kilku czynników!)?Luke16 napisał(a):Ja mam po wczorajszej bibie w tym momencie 0,2 promila a muszę na piotrków jechać.... jak na razie czekam zjem jakieś śniadanko i dopuki nie zejdzie do 0,1 to nie jade nigdzie ....
Luke16 napisał(a):Ja mam po wczorajszej bibie w tym momencie 0,2 promila a muszę na piotrków jechać.... jak na razie czekam zjem jakieś śniadanko i dopuki nie zejdzie do 0,1 to nie jade nigdzie ....
zbychu57 napisał(a):A skąd wiedziałeś ze kierowca jest pijany? Poczułeś zapach alkoholu przez otwarte okno z jadącego auta przed tobą? hehe![]()
PS Nie wytoczył Ci koleś sprawy za pobicie za to ze policje zawołałeś?
mcj napisał(a):Prawko mam 1,5 roku, sytuacja, w której jechałem nie do końca pewny tego ile wydycham zdarzyła się raz. Rodzina pojechała na wesele, ja siedziałem w domu z dziewczyną. Wieczorem ją odwiozłem do domu, kupiłem dwa piwka i sączyłem sobie przy kompie do 2. O tejże 2 poszedłem w kimę, a koło 5 dzwoni telefon, że mam schodzić na dół, bo jednak nie zostali w hotelu jak mieli w planach, tylko wracają do domu. Mieli kierowcę, który nie pił, ale jechał wozem mojej rodziny i nie miał jak wrócić do domu i musiałem go zawieźć.
Wiem, że mimo odległości zaledwie 15 km mój pomysł był głupi, ale cóż... Stało się...
Tak z czystej ciekawości, myślicie, że po 2 piwach i 3 godzinach snu sprawa wciąż jest b. poważna czy raczej sam się nakręciłem ? Pamiętam, że od czasu egzaminu nigdy nie miałem takiego stresu za kółkiem jak wtedy (4 miesiące temu cała akcja się działa).
Pare lat temu pilem piwo od poludnia do 18 popoludniu, wypilem ich 6.
A o 24.00 jechalem autem i zlapali mnie, dmuchalem w alkomat na posterunku i wyskoczylo mi 0.00. Czyli po 6godzinach od ostatniego piwa wszystkie promile znikly.
Dishman napisał(a):I tak najlepsza z tego wszystkiego jest ankieta wg. której 25% osób piło, a 74% nie piło. A 1% się zawieruszył
RNI napisał(a):Przynajmniej ktos sie przyznal ze pil i jechal, a nie tak jak inni brzedgola ze oni nie lamia przepisow ze oni wszystko wg normy, a w rzeczywistosci to wszystko jest tylko klamstwem.
Bo pija i jezdza a tylko tu na forum udaja swietych.