Witam, otóż niedawno zrobiłem prawo jazdy i poszukuję dla siebie auta. Będzie to mój pierwszy samochód. Dopiero uczę się praktycznie jeździć więc interesuje mnie raczej takie auto bardziej spokojne,ale nie jakiś tam damskie auto typu Corsa. Cena maksymalna to 5 tys. euro (20 tys. złotych, mieszkam w Belgi, ale ceny aut wydaje mi się, że są dosyć zbliżone do polskich). Auto musi być stosunkowo niewielkie, bo dopiero uczę się jeździć (coś jak Audi A3,ale ten model odpada, wydaje mi się, że można kupić lepszy samochód niż w takiej cenie A3, te auta są strasznie drogie), silnik to diesel, a pojemność maksymalnie 1.9 , km max 115 ( ceny ubezpieczeń w Belgii są strasznie wysokie, dlatego nie chce zbankrutować, hehe ). No dobrze jakby auto było w miarę mało awaryjne i ceny części stały na jako takim poziomie. No, ale to chyba każdy takiego czegoś szuka. A autko będę potrzebował do dojazdów do pracy , około 25km w jedną stronę, wiadomo czasem wyjechać na miasto i kurs z 2-3 razy w roku do Polski (1100km). Więc liczę na podpowiedzi co do kupna i serdecznie dziękuję za pomoc.
![Wink ;)]()