Niewiadoma lampka w peugeot partner 1,9D

14 Maj 2008, 20:21

witam.
kupiłem używanego partnera rocznik 1999 1,9D do wożenia towaru.
po kupnie wymieniłem rozrząd, oleje, płyny, filtry, bo sprzedawca nie wymieniał jakiś czas.
autko niby chodzi jak żyleta, ale mam kilka rzeczy których nie bardzo rozumiem.
1. podczas odpalania i przez kilka sekund po odpaleniu mruga mi pomarańczowa lampka jakiegoś kraniku ni to takiego odwróconego haczyka z kropelką. ni cholery nie wiem co to jest i czemu mruga.
zwłaszcza, że mruga nie zawsze.
2. jeżdżę prawie 2 tygodnie i zdarzyło się tak, że nagle auto straciło moc i po prostu zgasło. jak odpaliłem na nowo, bez pierdnięcia ruszył dalej. taki incydent miał miejsce 2 czy 3 razy.
3. auto dociąga tak jakoś bezproblemowo do setki, z mocnym dociskiem gazu do 120. więcej nie pójdzie, chyba, że z górki w przepaść. czy to normalne? czy tyle będzie wyciągał??

dzięki za ewentualną pomoc.
majsel

• 11 Paź 2010, 12:16

Odświerzam.Mam ten sam problem.Poradziłeś sobie z tym??
    Lookey
    Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

11 Paź 2010, 19:30

ten samochód powinien wyciągać więcej ja jechałem takim 160 km/h może jest jakaś usterka elektroniczna którą odcina obroty trzeba sprawdzić na kompie podłączenie kosztuje 50 zł
    ochroniarz02
    Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

28 Paź 2010, 00:56

Ten pseudokranik jako kontrolka to informacja o wysokim stanie wody w filtrze/obudowie paliwa.Należy odkrecić korek spustowy pod obudową filtra i spuścić wode.To taka mała drobnostka o której większość użytkowników diesla poprostu niewie.Osobiście zainwestowałbym w takim przypadku w nowy filtr za kilkanaście złotych.
    Leopard
    Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie