Niewielkie auto do ok 30-35 tys

26 Sty 2017, 21:36

Witam, mam zamiar kupic auto i zastanawiam sie nad małym autem.
Jak w temacie kwota to 30-35 tys wiadomo ze wolałbym zmiescic sie w tej dolnej granicy ;p
Roczny przebieg to ok 8 tys km w tygodniu do pracy 2km w weekend jedynie dłuzsza trasa jakies 80/100km. Wiekszosc pokontywana poza terenem zabudowanym.
Szukam czegos niewielkiego poniewaz w wiekszosci jezdze sam ewentualnie z dziewczyna. Choc zdaza sie jechac niekiedy do rodziny to jakos komfortowo fajnie by było jechac.
Szukałem oczywiscie w wersjach 3d:
Opla astry J 1.4 140(boje sie o ten mały silnik po wiekszych przebiegach)
Honda Ufo 1.8 140( tu troche ceny sa wysokie)
ostatnio miałem okazje jechac suzuki swift V sport i fajne autko tylko jednak nie wiem czy nie za małe, przejechałem sie nim tylko kawałek wiec nie moge stwierdzic czy moze nim jezdzic wygodnie z 4 osoby albo wpakowac 5 w miare komfortowo.
Ogladałem tez fieste ale jednak siedzac w srodku ten plastik to troche przesada, bawiłem sie klima tam to myslałem ze moge cos urwac zaraz.
Był tez DS3 ale tak jakos mały sie wydaje.
co jeszcze polecicie?
K97
Nowicjusz

Auto: VW

26 Sty 2017, 21:52

Jakaś ogarnięta astra będzie w górnej granicy budżetu, ufo ok.
Zobacz focusa mk3 i bravo t-jet (chociaż tutaj turbo przy takich odcinkach nie jest świetnym rozwiązaniem)
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

26 Sty 2017, 21:57

Volvo c30
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...
    Nowa Toyota Hilux GR Sport debiutuje w RPA
    Na rynek Republiki Południowej Afryki wchodzi limitowana edycja Hiluxa, firmowana przez Toyota Gazoo Racing, sportowe ramię Toyoty. Pick-up Hilux GR Sport otrzymuje trenowe wyposażenie i profesjonalne oklejenia Gazoo Racing, ...