Zapaliła mi się kontrolka od silnika - ratunku pomocy

23 Gru 2021, 19:58

Audi A4 B8 (2008)Check Engine Od wczoraj zapaliła mi się ta kontrolka , ( kontrolka od silnika) a bardziej co przeczytałam od wtrysków czy coś takiego,

Mam pytanie czy jak na razie mogę na niej jeździć? Bo jak na razie nie ma miejsca u mechaników a muszę jakoś dostać się do pracy a jestem po za Polska

Silnik normalnie chodzi, nie telepie autem, nie widziałam żadnych zmian, czy to mogło być spowodowane wymiana ostatnio rozrządu? Czy złe paliwo było tankowane bo tez nie dawno tankowałam na innej stacji niż zawsze i trochu jeździłam na pustym baku co nigdy wcześniej mi się nie zdarzyło,
Czy to mogą być wtryski?wada silnika? Kupiony był w Belgi i przez dwa lata aż tak kłopotu nie miałam

dbam o auto, wszystko wymieniane na czas

prosze ile opinie i rady , dziekuje z całego serduszka.Pozdrawiam 
Elooooo
Nowicjusz

• 23 Gru 2021, 20:21

Elooooo napisał(a):Silnik normalnie chodzi, nie telepie autem, nie widziałam żadnych zmian

W takim razie możesz spokojnie jeździć, ale postaraj się jak najszybciej odczytać błąd w serwisie(nie musisz się umawiać), bo nie wiadomo co go boli.
    Elooooo napisał(a):nie dawno tankowałam na innej stacji niż zawsze

Może być i taka pierdoła.
    Gość114260

23 Gru 2021, 20:36

Dziekuje za odpowiedz ;)
    Elooooo
    Nowicjusz

23 Gru 2021, 20:47

Możesz wrzucić potem kod błędu, jaki silnik tam masz?
    Gość114260

23 Gru 2021, 21:10

Mogę ale nie wiem jak to właśnie dodać silnik 1.9
    Elooooo
    Nowicjusz

23 Gru 2021, 21:13

Nie wiem jak tu dodać zdjęcie ;/
    Elooooo
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poskramiacz śniegu z 1934 roku - Skoda Popular
      Czeska marka rozwijała przemyślane i skuteczne sposoby na radzenie sobie z dużym śniegiem i trudnym zimowymi warunkami już ponad osiemdziesiąt lat temu. Znany model POPULAR dokonał podczas zim lat 30 wielu spektakularnych ...

23 Gru 2021, 21:14

Ta kontrolka na pomarańczowo się swieci jak jade

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Elooooo
    Nowicjusz

23 Gru 2021, 21:16

Już dodałam jeśli o to chodzi, a tak nie mam żadnych innych błędów, może świece ;/ już sama nie wiem tyle czytałam ze szok i nie wiem co może co to być ;(
    Martwię się bo do pracy muszę jechać a boje się ze zatrze się silnik
    Elooooo
    Nowicjusz

24 Gru 2021, 13:26

Kontrolka jest informacyjna, skoro silnik pracuje normalnie to pewnie nic poważnego ale też nie można jej olać i należy jak najszybciej zweryfikować o czym nas informuje check.
    Podejrzewam ze tylko na podłączenie komputera jakiś mechanik czas znajdzie, to tylko 10 minut.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4