NISSAN TITAN 5,6 V8 Problem z grzaniem

15 Maj 2011, 22:46

CZEŚĆ POSIADAM NISSANA TITANA V8 5,6 BENZ MAM PROBLEM Z GRZANIEM SIĘ SILNIKA TEMP.SZALEJE tzw PŁYWAJĄCA WSKAZÓWKA NA ZEGARZE .
TEMP POTRAFI ROSNĄĆ WRAZ Z OBROTAMI DODAJĄC GAZU W 5 SEKUND DO MAXA A PO CHWILI ODPUSZCZAJĄC GAZ W 5 SEKUND SPAŚĆ DO NORMALNEGO POZIOMU
WYMIENIONA JUŻ POMPA WODY, WISKO , TERMOSTAT , CZUJNIK TEMP ,SPRAWDZAŁEM USZCZELKĘ POD GŁOWICĄ ALE PŁYN REAGUJĄCY NA CZĄSTKI CO2 NIE ODBARWIŁ SIĘ CZYLI USZCZELKI CAŁE. POMOCY OPADAM Z SIŁ NIE WIEM CZEGO SIĘ CZEPIĆ .
POZDRAWIAM
Ostatnio edytowany przez jarek1901, 16 Maj 2011, 16:41, edytowano w sumie 1 raz
jarek
jarek1901
Nowicjusz

Miejscowość: legnica

16 Maj 2011, 07:22

sprawdź sobie ładowanie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

16 Maj 2011, 16:42

sprawdzałem ładowanie jest ok pod każdym obciążeniem nie wiem co jeszcze sprawdzić czego nie robiłem.
jarek
jarek1901
Nowicjusz

16 Maj 2011, 16:49

no może być jeszcze jakieś przebicie na zegarach, lub zwarcie na kabelkach,
spróbuj jeszcze przeczyścić styki czujnika do temp na deskę,
jak dla mnie to wygląda na problem elektryczny, zegar od temperatury ma dość duże opóźnienie i nie ma szans żeby szybko rósł
u mnie się tak dzieje jak pada powoli alternator :mrgreen: dlaczego tak nie wiem ale tak po prostu jest,
czasem jak się zabrudzą styki we wtyczce od czujnika temp. też tak bywa
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

16 Maj 2011, 17:21

ok ZOBACZĘ TE STYKI BO JUŻ NIE WIEM CZEGO SIĘ CHWYCIĆ DZIĘKI ZA POMYSŁY

[ Dodano: 18 Maj 2011, 14:44 ]
zawiozłem chłodnicę do czyszczenia może to coś pomoże jest w niej trochę kamienia zobaczę

[ Dodano: 18 Maj 2011, 14:45 ]
zawiozłem chłodnicę do czyszczenia może to coś pomoże jest w niej trochę kamienia zobaczę

[ Dodano: 23 Maj 2011, 08:52 ]
AUTO CHODZI JUŻ JAK ZEGAREK CHŁODNICA BYŁA ZABITA I TAK REAGOWAŁ NA BRAK PRZEPŁYWU . WYMIENIŁEM NA NOWĄ I PO PROBLEMIE
jarek
jarek1901
Nowicjusz