No właśnie, jakie auto kupić?? ;)

06 Cze 2009, 09:10

Witam
oczywiście mam kłopot. Przeglądałam posty i nic. Zastanawiam się co wybrać:
1. VOLVO V40 2000 r. 1.8 16V. Benzyna + gaz (albo mniejszy ciut silnik, np. 1,6, ale min. 100KM)
2. Toyota Avensis KOMBI 2002r, 110 KM (81 kW), 1,6, benzyna+LPG,
3. Chevrolet Lacetti kombi 2005 r, 109 KM , 1,6, benzyna+LPG
4. Lancia Lybra SW 2001r, 1,8, benzyna+LPG
5. Nissan Primera 2000,100 KM, 1,8, benzyna+LPG
A może jeszcze coś innego?? aaa, odpada vw i opel, bo ja nie chce vw, a mój mąż opla;) mam max. 20 000(i ani 1 zł więcej :( )
jak widać mocno jestem niezdecydowana.
Dzięki za podpowiedzi.
Anulec31
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

06 Cze 2009, 09:52

Anulec31 napisał(a):Witam
oczywiście mam kłopot. Przeglądałam posty i nic. Zastanawiam się co wybrać:
1. VOLVO V40 2000 r. 1.8 16V. Benzyna + gaz (albo mniejszy ciut silnik, np. 1,6, ale min. 100KM)
2. Toyota Avensis KOMBI 2002r, 110 KM (81 kW), 1,6, benzyna+LPG,
3. Chevrolet Lacetti kombi 2005 r, 109 KM , 1,6, benzyna+LPG
4. Lancia Lybra SW 2001r, 1,8, benzyna+LPG
5. Nissan Primera 2000,100 KM, 1,8, benzyna+LPG
A może jeszcze coś innego?? aaa, odpada vw i opel, bo ja nie chce vw, a mój mąż opla;) mam max. 20 000(i ani 1 zł więcej :( )
jak widać mocno jestem niezdecydowana.
Dzięki za podpowiedzi.

1. ja ci mogę polecić na pewno V40, kumpel miał właśnie takie z GAZEM tyle, że troche starsze kupił go z przebiegiem 250 tys, w dwa lata dobił do 335 tys, praktycznie bez zadnej dołożonej złotówki (oprócz oleju, opon itp),
2. Avensis jak najbardziej jeśli ci się podoba, mnie osobiscie nie, ta sama rzecz się tyczy Primery, z niej będziesz miała dużo pociechy, ale wygląd ... zależy co kto lubi
3. t
Jacek25KRK
Nowicjusz

Miejscowość: KRK

06 Cze 2009, 11:09

Za 20 tyś kupisz Forda Mondeo Mk III.
[link do oferty na Allegro wygasł]

Kupisz też Lagunę II
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ale z nią podobno różnie bywa, jedni mówią że dobra drudzy że awaryjna.
Tu Citroen C5 fajny samochód, aczkolwiek wszystko kwestia gustu ;)
A tu Peugeot 406 :

Mój wujek ma taką 406 - tkę i muszę powiedzieć że całkiem sympatycznie to jeździ, lubi gaz.
stasiowski121

06 Cze 2009, 14:02

Ja jako fan Nissana oczywiście wybrał bym Primere :cool: , ale Volvo V40 to także niezawodny samochód. Reszta listy nie wygląda za specjalnie :???:
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie

06 Cze 2009, 18:49

stasiowski121 napisał(a):
Kupisz też Lagunę II

kupisz ale jest to anglik po przekładce, zobacz na rączkę od ręcznego :twisted:
andrewb25

06 Cze 2009, 19:49

andrewb25 napisał(a):
Kupisz też Lagunę II

Kolego to był tylko przykład pierwszy lepszy z Allegro.
Popatrz na inne to zobaczysz że można kupić bez problemów.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

06 Cze 2009, 20:11

Hej
dzieki wszystkim za odpowiedzi :)
Stasikowski 212: fordy też odpadają, bo mój mąż sie zapiera ze fiata i forda nie chce. Francuskie auta ktoś mi odradzał, że podobno awaryjne
Jeszcze jedno mam pytanie: jak w ww modelach z zawieszeniem?? Chodzi o to ze mieszkam na wsi i drogi mamy dziurawe, cos z zawieszenia sypie sie przynajmniej raz w roku (mam corse A z 93 r). Zalezy mi na względnie mocnym zawieszeniu i wlasnie z tego względu odradzano mi francuzy, ze niby za miękkie (nie wiem, ja sie nie znam)
Prosze o rade też w tej kwestii -> ale sprawa wciąż dotyczy wymienionych na początku modeli.
Anulec31
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

07 Cze 2009, 09:57

Anulec31 napisał(a):Hej
dzieki wszystkim za odpowiedzi :)
Stasikowski 212: fordy też odpadają, bo mój mąż sie zapiera ze fiata i forda nie chce. Francuskie auta ktoś mi odradzał, że podobno awaryjne
Jeszcze jedno mam pytanie: jak w ww modelach z zawieszeniem?? Chodzi o to ze mieszkam na wsi i drogi mamy dziurawe, cos z zawieszenia sypie sie przynajmniej raz w roku (mam corse A z 93 r). Zalezy mi na względnie mocnym zawieszeniu i wlasnie z tego względu odradzano mi francuzy, ze niby za miękkie (nie wiem, ja sie nie znam)
Prosze o rade też w tej kwestii -> ale sprawa wciąż dotyczy wymienionych na początku modeli.
to i ja coś powiem- zawiecha we francuzach to masło ale naitrwalsze mają golfy 3 / sprawdziłem w terenie/
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

07 Cze 2009, 12:41

andrewb25 napisał(a):
Kupisz też Lagunę II

bystrzacha jestes ^^
Loosmo
Początkujący

12 Cze 2009, 11:12

dominik26 napisał(a):Ja jako fan Nissana oczywiście wybrał bym Primere :cool: , ale Volvo V40 to także niezawodny samochód. Reszta listy nie wygląda za specjalnie :???:

A jako posiadacz Primery, również bez zastanowienia kupiłbym drugi raz ten sam model.
Moja dwulitrówka pali jakiejś 10-11l gazu. Stylem emeryckim można zejść poniżej 10l lpg. Jak ja jeżdżę w lato to czasem nawet pali z 16l LPG, ale naprawdę zapierdzielam. W wersjach SRI/GT masz rozpórkę przednich kielichów - super sprawa. Mój nismo świetnie wchodzi w zakręty przy prędkości 160km/h, gdzie mój kolega Vectrą B musi zwalniać do 120km/h. Dużą zasługą mogą być też dość szerokie opony (215) i niski profil (45) ;)
Rodri94