Nowa nawigacja

02 Sie 2011, 15:25

na forum nawigacji przypadkowo natrafiłem na informację że na androida będzie nowa nawigacja od yanosika http://forum.naviexpert.pl/topic89-530.html jestem ciekaw czy bedzie darmowa
Klaudio
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

02 Sie 2011, 16:07

nie będzie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

04 Sie 2011, 11:10

pocieszny napisał(a):nie będzie

chyba jednak bedzie

ponieważ nawiązała się burzliwa dyskusja ;) związana z płatnościami za nawigację chciałabym rozwiać wątpliwości.
Yanosik tak jak do tej pory również z nawigacją będzie bezpłatny :-)
Klaudio
Nowicjusz

04 Sie 2011, 13:13

nie wiem czy doczytałeś :mrgreen:
nie planują wprowadzić opłat za obecną wersję która jest mocno testowa, co dalej to już inna sprawa

fajnie że powstają nowe projekty, od dawien dawna są projekty niekomercyjne zupełnie darmowe na Garmina i GarminaXT ale jak na razie żadna nie będzie tak dobra i dokładna jak AM, i długo na mapę w podobnej jakości czekać nam przyjdzie, no chyba że jakiś cud się zdarzy :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Sie 2011, 10:49

pocieszny napisał(a):nie wiem czy doczytałeś :mrgreen:
nie planują wprowadzić opłat za obecną wersję która jest mocno testowa, co dalej to już inna sprawa

fajnie że powstają nowe projekty, od dawien dawna są projekty niekomercyjne zupełnie darmowe na Garmina i GarminaXT ale jak na razie żadna nie będzie tak dobra i dokładna jak AM, i długo na mapę w podobnej jakości czekać nam przyjdzie, no chyba że jakiś cud się zdarzy :wink:

doczytałem i nie znalazłem podobnego fragmentu :mrgreen:

to swietny pomysl połączyć antyradar z nawigacją 8) , dodatkowo wyczytałem że ma proponować trasy : "nawigacja będzie proponowała optymalną trasę, uwzględniając aktualną sytuację na drogach w oparciu o korkowo.pl"
Klaudio
Nowicjusz

09 Sie 2011, 16:53

Klaudio napisał(a):, dodatkowo wyczytałem że ma proponować trasy : "nawigacja będzie proponowała optymalną trasę, uwzględniając aktualną sytuację na drogach w oparciu o korkowo.pl"

A AM ma to od dawna w standardzie :lol:
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulator w naszym samochodzie
    W tym temacie nie dyskutujemy o problemach z akumulatorami i ładowaniem. Jak odłączać/podłączać akumulator? Przy odłączaniu klem od akumulatora najpierw należy odłączyć przewód minusowy – pozwoli to uniknąć zwarcia ...

17 Sie 2011, 10:59

weszla wczoraj ogolnie pierwsze wrazenie pozytywne. Sprawdza sie dobrze przy wyznaczaniu trasy i przy natomiast w pelni to bedzie nawigacją jak bedzie można podać dokladny adres a nie tylko samą ulicę. Duży plus za ominięcie korków :D
Klaudio
Nowicjusz

24 Lip 2012, 14:56

Temat zakurzony nieco, ale może warto go odkurzyć,
czy ktoś w międzyczasie się zaopatrzył w Yanosika? Zdaje się, że aplikacja w ciągu roku się nieco zmieniła na plus (przy czym stale jest darmowa) :D
rover25
Nowicjusz

27 Sty 2013, 19:01

To jest właśnie jej największy plus,czyli ze aplikacja jest darmowa. Natomiast jak to wygląda w praktyce- ciężko mi określić,ponieważ nie miałem z nią styczności. Poczekajmy na dalsze wypowiedzi ze strony Użytkowników.
Basston
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 05 1999
Auto: Aveo
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna