Nowe auto max 90-95 tys. VW Passat B6 1.8TSI?

22 Gru 2009, 22:24

No właśnie chwilowe zastanowienie było, ale po doposażeniu uważam niezbędnych rzeczy, to aż nieprzyzwoicie tyle za kompakta, chociaż jak jeżdzącego :) ale spalanie z czasem by dobiło. Golf wyszedłby poniżej 85 tys. ale wychodzę z założenia, że nawet 3-5k warto dołożyć do Passata.
Witam
Colin
Nowicjusz

Miejscowość: W.

22 Gru 2009, 23:25

MajkPZM napisał(a):
TypeRa napisał(a):Klasa Premium to Audi A8, BMW serii 7 VW Phaeton :) to o czym piszecie to klasa średnia wyższa. Miałem Passata b5 miał 500 000km i złego słowa o nim nie powiem :) Passat oferuje bardzo duży Comfort przy "normalnej" cenie. Nie kupiłbym nowego skoro taniej można dorwać coś co ma np. pół roku i full opcje. Chyba że kupujesz na firmę i bardzo chcesz nowego...

P.S ja mam Passata B6 Highline 2.0 TDI i jestem zadowolony - przebieg 170 000km Pozdrawiam

Tu nie chodzi o konkretne modele tylko o marke. Audi, Mercedes, Bmw. Volvo, Saab to klasa wyższa. Moim zdaniem takie Volvo S80 czy XC90 spokojnie moze konkurować z Audi a8 czy Audi q7.

Jeśli mówimy o klasach to chodzi o konkretne modele.. ja błędnie napisałem, że Volvo nie jest klasą premium, oczywiście miałem na myśli to, że Volvo nie jest marką premium. A Volvo S80 może co najwyżej konkurować z Audi A6..

Colin, chciałem napisać tylko, że Passat jest już długo na rynku, jest już opatrzony i podstarzały.. w 2011 r. wchodzi nowa generacja czy opłaca się w to pakować - nie wiem.
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań

23 Gru 2009, 08:31

MajkPZM napisał(a):Nie ma sensu isc w golfa 1.4, za 100.000 masz nowe GTI:)

Racja ;) Musisz wiec wybrać czy chcesz samochód sportowy czy limuzynę klasy średniej. Golf VI też ma skórę, DVD itp. więc stylistyka wnętrza jest niezła.

[ Dodano: Sro Gru 23, 2009 08:35 ]
Najlepiej weź sobie upoluj jakiegoś Passata Highline i Golfa GTI w okolicy (np. z allegro), przejedz się i zobacz co Ci bardziej odpowiada :)
TypeRa
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

23 Gru 2009, 14:16

Ale doposażając golfa gti wyjdzie naprawdę imponująca suma. Co sądzicie o tym? 93 600 + 10% zniżki na serwis. Wg. cennika obowiązującego od 4 listopada, cena tej konfi - 98 290 - łączny rabat w stosunku do modelu z nowego rocznika = 13 690 zł

1.8 TSI Comfortline
czarny Deep
p. 790
Auto-hold
Autoalarm
p. RCD510
Tempomat
felgi Le Mans 17"
P. Zimowy 3
Witam
Colin
Nowicjusz

Miejscowość: W.
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Układ wydechowy o zmiennej długości – 1989 rok
    Układ wydechowy o zmiennej długości to domena samochodów sportowych i aut o wysokich osiągach, choć zdarza się, że pojawia się on w sedanach, w których klekot Diesla nie licuje ze sportowym wizerunkiem producenta. ...