REKLAMA
Witam,
Jestem na etapie poszukiwania samochodu z segmentu C, którym służbowo będę pokonywał rocznie około 50 tys. km, stąd koniecznie musi być to diesel w wersji kombi.
Kilka dni temu zrobiłem rundę po okolicznych salonach samochodowych odwiedzając salon Kia, Ford, Renault i Skoda. Wysłałem także zapytanie do Opla i Toyoty.
Sytuacja wygląda następująco:
W salonie Kia otrzymałem ofertę cenową na Kię Cee'd 1.6 CRDI 136 KM 6 biegowa SM w praktycznie najbogatszej wersji wyposażeniowej L na 80 000 zł brutto.
W salonie Forda otrzymałem ofertę na Focusa z silnikiem 1.5 TDCI 120KM 6 biegowa SM w wersji wyposażeniowej TREND + pakiet GOLD X, czyli opcja uboższa niż Kia. Cena Forda to 77 000 brutto
W salonie Renault otrzymałem ofertę na Megane Grnadtour Limited z silnikiem 1.5 dci 110KM i 6 biegową SM, zbliżonym pakietem wyposażenia, co w Fordzie. Cena Ranault wraz z oponami zimowymi, to 74 000 zł brutto
W salonie Skoda otrzymałem ofertę na Octavię kombi z silnikiem 1.6 TDI 110KM i 5 biegową SM w opcji wyposażeniowej zbliżonej do Renault i Ford. Cena 83 000 zł brutto.
Czekam jeszcze na ofertę na Opla Astrę i Toyotę Auris.
Muszę coś wybrać do końca przyszłego tygodnia, stąd proszę Was o poradę, opinie, doświadczenia. Proszę o opinie prawdziwe, a nie zasłyszane, ponieważ wiadomo jak to jest ze stereotypami.
Samochód będzie brany w leasingu na 3 lata, po tym okresie chcę wziąć nowy samochód.
Obecnie najpoważniej zastanawiam się nad KIA CEE'D oraz Fordem Focusem. Do Kii przekonuje mnie najbogatsza opcja wyposażeniowa, do Forda układ kierowniczy, właściwości jezdne, masywność auta.
Z góry dziękuję za odpowiedź.